LAZY SUNDAY MET THE UNORIGINALS

© Hans Schoo / www.hansschoophotography.com

Met een niet zo originele naam, maar met een fantastisch originele en ‘MTV unplugged’ stijl brengt de band The Unoriginals de mooiste en krachtigste pop/rock covers.
“De samenzang van de vier muzikanten van The Unoriginals is een genot voor het oor. leder optreden is magisch”.
De bezetting van The Unoriginals bestaat uit:
Dilana Smith (zang, gitaar, mondharp), de enige echte rockdiva van Nederland.
De in Zuid-Afrika geboren zangeres beschikt over een betoverende rauw-zoete stem. Dilana is o.a. bekend van de Amerikaanse tv-hitserie ‘Rockstar Supernova’ en ‘The Voice 0f Holland’ 2017.
“Dilana zal de geschiedenis ingaan als een van de grootste zangeressen ooit.”https://youtu.be/1FHpa9ojtrA (Dilana bij ‘the Ellen Degeneres Show’)
Dirk Vermeij ‘Mr. Rock&Roll himself’ (gitaar en zang).
Zijn stem is oprecht en bijzonder. Als hij zijn songs vertolkt wordt het stil. Dirk is onder meer bekend van de bands The Wild Romance en Raw Medicine.
Dirk was tevens componist van de Nederlandse inzending naar het songfestival van Michelle – Out On My Own.
https://www.youtube.com/watch?v=T-Wz9u2BJNM (Dirk bij ‘de wereld draait door’)
Bassist Franklin Heilijgers (backing vocals) is een gedreven en doorgewinterde muzikant met killer skills op de bas.
Met zijn flamenco- en rockachtergrond brengt hij een unieke sound op het podium.
Voor zijn baswerk op het album La Penultima ontving hij vijf sterren in ‘Bassplayers Magazine’.
Drummer/slagwerker Arthur Bont (backing vocals) bespeelt in The Unoriginals de cajon en meerdere percussie instrumenten.
Arthur begeleidde vele grote blues artiesten op meerdere tournees, onder andere Mick Taylor van de Rolling Stones.
Repertoire: Het repertoire van The Unoriginals bestaat uit covers van o.a. Fleetwood Mac, Skunk Anansie, Bryan Adams, Alanis Morisette, songs uit het grunge tijdperk en enkele prachtige country ballads.
For videos check the youtube channel (The Unoriginals) https://www.youtube.com/channel/UC0fvgKeVylZUPUtq_YGztIg
Zaal open: 14.15 uur
Aanvang: 15.00 uur
Ticketprijs voorverkoop: 15,00€ (incl. servicekosten)
Ticketprijs aan de deur: 17,50€
Ticketprijs inclusief aansluitende BBQ: 27,50€ (alleen mogelijk met aankoop ticket via Tix4All.nl)

Randwijkse signeert tweede avonturenboek voor de jeugd

“Jeffrey bleef staan. Zijn benen voelden loodzwaar en zijn hart klopte in zijn keel. Waar was dat roofdier? Het kon hem vanuit elke hoek bespringen en verslinden. Hij wilde zich omdraaien, maar ineens stond de geel-zwarte vijand vóór hem. Er zat hooguit vijf meter tussen hem en het hongerige dier. De borstkas van het beest ging krachtig op en neer. De jaguar sloop hem grommend tegemoet, terwijl zijn felgele ogen hem doordringend aanstaarden.”  (Fragment uit: “De Torenclub en het mysterie van de Maya’s,” van Marianne van der Wal)

Schrijven is mijn passie. Het brengt mij op plekken waar ik nooit naartoe zou durven gaan. Ik ben dan ook jaloers op de personages in mijn boeken, want dat zijn helden. Ze overwinnen zichzelf en trotseren de grootste gevaren om hun doel te bereiken: het vinden van archeologische schatten en het ontrafelen van oude mysteries in verre landen, waarvan ik alleen maar kan dromen. 

“Fantasie brengt mij op plekken waar ik nooit zou durven zijn.”

Wie is deze dromer?

Mijn naam is Marianne van der Wal-Bredemeijer. Samen met Erik en onze kinderen Niels en Marloes woon ik aan de levendigste groenstrook van Randwijk: de Johan Frisostraat. Met Bengel, onze Jack Russell terriër, wandel ik elke dag naar onze uiterwaarden, de groene oase van de Betuwe. Elk jaargetijde word ik er getrakteerd op andere giften van de natuur: gele bloemenexplosies in het voorjaar, de geur van vers gemaaid gras in de zomer, zwiepende takken van woeste wilgen in de herfst en badende watervogels in de ondergelopen weilanden in de winter. Het is er nooit saai. Doordeweeks ben ik werkzaam als KAM-coördinator bij VDBH, een groen-infra-bedrijf in Opheusden, maar zodra ik thuis ben, negeer ik de berg was en schrijf ik verhalen. Het liefst avontuurlijke, in de sfeer van Indiana Jones. Archeologische voorwerpen spreken tot de verbeelding en daar ga ik dan ook flink mee aan de haal met mijn fantasie.

Fantast in de dop

Wat ooit begon met een artikeltje in de schoolkrant en later in het kerkblad, ontwikkelde zich tot mijn grootste hobby: schijven. Ik schreef korte verhalen en deed mee aan schrijfwedstrijden. Twee verhalen werden gepubliceerd in verhalenbundels. Ik kreeg de smaak te pakken en volgde een schrijfcursus want ik wilde nog beter worden. Totdat ik ontdekte dat in het korte verhaal dat ik voor een les schreef veel meer zat. Ik daagde mezelf uit er een verhaal van te schrijven dat de omvang moest krijgen van een boek, en dat lukte! Ik besloot het in eigen beheer uit te geven, dan zat er ook meteen een kaftje om. Hoewel het aanvankelijk niet mijn doel was, stuurde ik het na een aantal manuscriptbeoordelingen en herschrijfsessies op aanraden van een schrijfcoach op naar een aantal uitgevers. Dutch Venture Publishing was meteen enthousiast en gaf het in februari 2020 uit onder de titel “De Torenclub en het geheim van de grafheuvel”.

Missie

Als kind las ik niet graag. Mijn leesvaardigheid kwam laat op gang, de kaften nodigden mij niet uit en de verhalen leken mij niet spannend genoeg. En toch moest er gelezen worden op de basisschool. Dat is nu nog niet anders, maar het is belangrijk het lezen te stimuleren. Bij het schrijven houd ik daarom steeds voor ogen dat lezen vooral leuk moet zijn, bijna verslavend. Dat de jonge lezers zo nieuwsgierig zijn naar het verhaal dat ze stiekem met een zaklampje onder de deken doorlezen tot in de late uurtjes. Kinderen die niet graag lezen aan het lezen krijgen, is voor mij het ultieme doel, een bijna onhaalbare missie in de tijd waarin je als auteur ook nog de strijd aan moet gaan met de mobieltjes die een kortere aandachtspanne vragen van de lezer. Ik was dan ook blij verrast om van meer kinderen terug te horen dat ze mijn (eerste) boek wél met plezier hadden gelezen omdat het zo spannend was.

“Ik heb nog nooit een boek helemaal uitgelezen, maar jouw boek wel omdat het aan het eind van elk hoofdstuk weer spannend was hoe het verder zou gaan.” (Xem, 12 jaar)

En toen en toen

De enthousiaste reacties van de kinderen motiveerden mij om vooral te blijven schrijven en om deel 2 in een kortere tijd te schrijven dan deel 1, waar ik bij elkaar zo’n tien jaar over deed! In twee jaar tijd schreef ik, naast het runnen van een gezin, huishouden en baan deel 2, getiteld: “De Torenclub en het mysterie van de Maya’s“, dat op 22 april 2022 uitkwam. Hierin reizen de leden van de Torenclub af naar de Mexicaanse jungle voor een levensgevaarlijke zoektocht naar de vader van Jeffrey.

Nieuwsgierig geworden?

Op 30 april 2022 van 14.00-16.00 uur signeer ik deel 2 van De Torenclub bij boekhandel Novita in Bennekom. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

 
Meer weten?

Wil je meer over mij en mijn liefde voor schrijven weten of wil je geïnspireerd worden door verhalen (ook van anderen)? Kijk dan op mijn website: www.mariannevanderwal.nl

Haarbreed overleg 1

“En wie helpt er even mee opruimen na Koningsdag?”
“Leuk! En kunnen wij dan komen muziek maken op het jubileum van EMM?”
De allereerste keer Haarbreed Overleg (HO) was op z’n minst enorm gezellig.
Aan de tafel zaten vrijwilligers uit verschillende organisaties die gebruik maken van De Haar. Zo waren Pieter Wolff en Rene Floor er voor het Oranje Commitee Randwijk, Henk Los en Frans waren er voor Bigband Overbetuwe, Sjoerd zat er voor de Treffers, Martin voor EMM, Just voor de Activiteitencommissie, Yoeke voor de Randwijker.

Handen uit de mouwen

Allemaal mensen die enthousiast zijn voor hun organisatie en graag in De Haar bij elkaar komen omdat het een mooi gebouw is om van alles in te organiseren.
De bedoeling van de bijeenkomst was simpel: weten wat er allemaal georganiseerd wordt in Randwijk, elkaar leren kennen, weten wat iedereen kan, welke mensen even kunnen bijspringen, welke klussen in de knel komen door te weinig menskracht of specifieke contacten. Handen uit de mouwen met en voor elkaar dus.

Er kwamen al direct wat punten boven tafel waarbij samenwerking de boel enorm veel makkelijker maakt. En de oplossingen waren bijna nog eerder dan de problemen genoemd konden worden.

Of je mee komt doen!

In vogelvlucht zou je kunnen helpen bij:
-We kunnen alle Overbetuwe Doet waardebonnen verzamelen in een grote doos in De Haar en dan de opbrengst verdelen over alle aangemelde activiteiten.

-Bij de kinderspelen op Koningsdag is er nog wel plek voor mensen die willen helpen opruimen aan het einde van de dag (na zessen) en ook om achter de bar te staan (met training), vooral van 3 tot 6.

-Wat zou het leuk zijn om muziek te hebben van de Bigband bij bijzondere dorpsactiviteiten! Wie dat wil moet even bijtijds (twee maanden van tevoren) contact opnemen met de Bigband zodat ze een programmaatje kunnen instuderen.

-Er zijn vast veel mensen die wel eens willen proberen te schieten bij de Treffers. Daar willen ze gerust een mogelijkheid voor organiseren. Drie keer uitproberen mag sowieso, als introducee. Een straattoernooi zou ook leuk zijn!

-We zouden met alle organisaties die in geldnood zitten, samen een rommelmarkt kunnen organiseren. Daar halen we vast geld mee binnen dat dan verdeeld kan worden onder alle organisaties die er een bijdrage aan leverde.

Voorjaarsschoonmaak De Haar

-En nog leuker: er is al meteen een gemeenschappelijke activiteit gepland. Op 30 april, van oudsher een dag in feeststemming, is het Poetsdag. Iedere Randwijker is welkom om van 10 tot 1 te komen helpen met de voorjaarsschoonmaak van De Haar. De vrijwilligers bij alle organisaties die gebruik maken van De Haar zijn extra welkom. Poetsen. Een geweldige manier om elkaar en het gebouw grondig te leren kennen – en dat daarna met z’n allen te vieren aan de bar.

Schuif je de volgende keer ook aan?

De volgende bijeenkomst van het Haarbreed Overleg (HO) is op vrijdag 20 mei, vanaf 19.30, natuurlijk in De Haar. We gaan dan napraten over hoe het allemaal liep tijdens Koningsdag, we maken wilde plannen voor een Haarbreed Vrijwilligersfeest op zaterdag 3 september waarop alleen maar leuke dingen gebeuren en we sluiten de bijeenkomst zo snel mogelijk af aan de bar.

Eten rondbrengen

Gezocht 2 vrijwilligers voor het rondbrengen van Tafeltje dekje Randwijk.

Doordat er 2 vrijwilligers ons dorp gaan verlaten zoeken we 2 nieuwe vrijwilligers voor het rondbrengen van tafeltje dekje Randwijk.

De vrijwilliger dient over een rijbewijs te beschikken en een beetje tijd overdag. Iedereen kan werkje doen.

Eens in de 5 of 6 weken heb je zogenaamd 1 week dienst.

De dienst bestaat uit het ophalen van een soort koffer waarin twee zakken met eten zitten voor 2 van onze Randwijkse bewoners.

Op dinsdag, donderdag en zaterdag van de betreffende week dient dit werkje te worden gedaan.

Om ongeveer 10.45 uur kan je deze koffer ophalen in de Liefkenshoek te Heteren.

En binnen een half uur ben je klaar.

Voor de gereden kilimeters krijgt men 1 x in de vier maanden een vergoeding.

Natuurlijk maakt 1 van de andere vrijwilligers je wegwijs.

We doen het natuurlijk voor die mensen die zelf niet meer kunnen koken .

En een praatje op z’n tijd doet hen goed.

Wilt u meedoen om tafeltje dekje Randwijk in stand te houden dan kunt u contact opnemen met Jan de Gelder, Kerkstraat 10, Randwijk telefoon vans 0488-49 11 44, mobiel 06-51 12 59 31.

We zouden het zeer waarderen.

 

Lazy Sunday met Sher & Pelle

WAAR SHER IS, IS HET FEEST!!!
De meest geboekte artiest van de laatste Vierdaagse Feesten, komt op 1 mei naar De Haar. Sher is een veelzijdige, charismatische entertainer en heeft ruim 1500 covers op haar repertoire. Van “I Will Survive” tot “The Pianoman”, van “Bloed, Zweet & Tranen” tot “Zoutelande”, deze rasartiest beheerst het allemaal. Verzoekjes zijn dus van harte welkom: vraag je favoriete nummer aan, en wie weet, zingt Sher dat nummer speciaal voor jou! Tijdens deze Lazy Sunday wordt Sher op gitaar begeleid door Pelle.
Datum: 01-05-2022
Zaal open: 14.30 uur
Aanvang: 15.00 uur
Eindtijd: zolang het gezellig is….
Tickets voorverkoop: 12,50€ (incl. servicekosten) zie onze ticketpagina: https://randwijker.nl/tickets/
Tickets aan de deur: 15,00€

Moederdaglunch 8 mei

Kom gezellig Moederdaglunchen in MFA De Haar op 8 mei 2022, moederdag.
Voor alle moeders die een extra feestje verdienen met het hele gezin en wie weet gezellig ook nog wat vrienden erbij.
Je wordt in de watten gelegd met een heerlijke lunch en een supergezellige middag.

Zondag 8 mei 2022
MFA De Haar, Bredeweg 12
binnenlopen vanaf 12.00 uur
10 euro voor volwassenen
5 euro voor kinderen
tot 12 jaar

Reserveer je plekje aan tafel bij
Ilonka 06-30636295 of

Gerda 06-25546643

Waar schijt de koe?

Het duurt nog even, maar op 11 juni is er groot feest voor het 50-jarig bestaan van EMM.

Op die dag wordt ook het spel ‘Waar schijt de koe’ gespeeld.
Het voetbalveld van EMM wordt dan een goudmijn voor wie mee speelt!
Het hele veld wordt verdeeld in 6000 vakken van slechts 2,50 per stuk.
Via de site van EMM kun je zoveel vakken kopen als je wil.
Je bent dan tijdelijk de eigenaar van dat stukje voetbalveld.
Hoe eerder je je vakken koopt, hoe beter je kansen zijn!

Waar schijt ze?

Dan wordt er een koe van Gerritsen op het veld vrijgelaten. De naam van het spel verraadt al waar we vervolgens allemaal op gaan zitten hopen: heeft de koe schijt in dat ene stukje voetbalveld dat jij hebt gereserveerd? Dan heb je, zoals ze dat zeggen, strontmazzel en win je een dikke prijs.

Als de prijs valt

Als alle vakken verkocht zijn is de 1e prijs 1000 euro.
De 2e prijs is 4x 150 euro en de 3e prijs is 4x 75 euro.

Vakken zijn te koop via de site van EMM: www.emm-randwijk.nl

Vrolijke Poetsdag in De Haar

Samen poetsen! Er gaat bijna niks boven.
Je leert elkaar kennen. Je maakt je een gebouw helemaal eigen. Je bent gezond in beweging. Je hebt er lekkere muziek bij om op mee te galmen en als je klaar bent schuif je aan bij de bar.
Oh ja. En je maakt schoon wat vies was. Of, als je liever wat anders doet, je repareert wat kleine dingetjes, je maait het gras of wiedt de parkeerplaats weer schoon. Zodat iedereen weer met plezier gebruik kan maken van een mooie, schone ruimte.

Handen uit de mouwen

Daarom organiseert het bestuur van De Haar voor heel Randwijk een Vrolijke Poetsdag voor iedereen die niet te beroerd is om even de handen uit de mouwen te steken.
Er staan talloze activiteiten op het programma en alle deelnemers mogen zelf kiezen. Zo ontstaan veelbelovende teams die allemaal knalhard gaan voor hetzelfde doel: een brandschoon dorpshart De Haar. De Poetsdag, waarvan nu al duidelijk is dat het een groot succes zal worden, wordt vier keer per jaar gehouden, voor poetsers op elk niveau.

Zelf ook uitblinken

Maar daar houdt het niet op! Alle deelnemers krijgen een prioriteitsbehandeling bij het aanmelden voor maandelijkse of zelfs wekelijkse bijeenkomsten met minstens zoveel poetsplezier en gezelligheid. Bovendien kan iedereen die dat wil zich toeleggen op een speciale taak zoals ramen lappen of kastjes schoonmaken, zodat je daar ook zelf in gaat uitblinken.

Gezellig samen schoonmaken

De eerste Vrolijke Poetsdag staat op het programma voor zaterdag 30 april, een dag die nog steeds een feestelijke klank heeft. Je zou het de Koningspoets kunnen noemen, want op 27 april is het feest en daar blijven vast wel wat poetsbare resten van over. Voor muziek, schoonmaakspullen, koffie, thee en een drankje achteraf wordt gezorgd.
Aanmelden is niet nodig, we starten om 10 uur en om 12 uur rennen we met z’n allen naar de bar om te vieren dat alles weer schoon is.
En nou nog mooier: voor wie op die dag verhinderd is staat er al meteen een tweede Voorjaars Poetsdag gepland: op 21 mei, als het alweer bijna zomer is.

Vrolijke Poetsdag De Haar

voor iedereen die niet te beroerd is om ook even de handen uit de mouwen te steken

Samen poetsen of klussen

Zaterdag 30 april – Vrolijke KoningsPoetsdag
10 tot 12 uur vrolijk poetsen en gezelligheid toe

Zaterdag 21 mei – Extra VoorjaarsPoets
10 tot 12 uur extra gezond binnen en buiten poetswerk bij stralend weer

Paaseieren zoeken bij De Haar

We verwachten de Paashaas bij De Haar!
Op 2e Paasdag, 18 april 2022, is het paaseieren zoeken voor alle kinderen uit Randwijk.
De ouders zijn van harte welkom. Koffie of thee zijn voor eigen kosten, een lekkere paastractatie krijgt iedereen erbij.
Vanaf 14.00 uur kan er gezocht worden.
Opgeven vooraf is niet nodig, wie zin heeft komt meedoen.

Een tip: de makkelijkst te vinden eieren zijn natuurlijk al snel gevonden, daarom zijn er ook nog een paar eieren heel moeilijk te vinden, voor wie wat later is.

 

Collecte voor Koningsdag

In de week van 11 tot 15 april komen de vrijwilligers van het Oranjecommittee langs met een ruime collectebus. Zo kan heel Randwijk meehelpen om een prachtige Koningsdag te organiseren, voor het eerst in twee jaar.
De collectebus is extra fijn voor mensen die geen tijd hebben om mee te helpen met het organiseren zelf. Niet alleen Koningsdag wordt betaald uit de collecte-opbrengst: ook gepast stilstaan bij 4 en 5 mei maakt u mogelijk met uw bijdrage.

Geen geld, wel Overbetuwe Doet-bon

Niet alleen geen tijd, maar ook geen geld over? Geeft niks. Vanaf 7 april vallen de Overbetuwe Doet bonnen weer in de bus. Elke bon is 7,50 waard voor een club of organisatie uit het dorp. Geef ze mee aan de collectant of besteed ‘m online aan een van de andere leuke initiatieven om Randwijk mooier te maken.

Overbetuwe Doet vind je hier.