Kom proefzingen bij koor ‘Together’ in De Haar

Na een noodgedwongen stop i.v.m. Corona, is het koor “Together” op maandag 6 september weer fris van start gegaan. We hebben een prachtige, ruim opgezette en goed geventileerde oefenruimte gevonden (“corona proof”) in het spiksplinternieuwe MFA gebouw “de Haar” aan de Bredeweg 12 te Randwijk.

“Together” is op zoek naar nieuwe leden die met ons deze nieuwe start willen maken.
We zingen iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in bovengenoemde locatie.

Heb je nog niet eerder in een koor gezongen? Geen probleem. We maakten 6 september een nieuw begin met het instuderen van een zeer gevarieerd repertoire. Je wordt bij de hand genomen door onze enthousiaste dirigent Lex van Diepen,  Dus HET moment om in te stappen en ook nog eens de eerste maand gratis.

Samen werken we, op een gemoedelijke en enthousiaste manier, naar een mooi zang-resultaat toe, met regelmatig een optreden om onze stem te laten horen aan een breder publiek.
Na iedere repetitie drinken degenen die dat willen, nog gezellig een drankje aan de bar van “De Haar”.

Meer informatie: www.koortogether-zetten.nl

Bent u geïnteresseerd geraakt, neem dan contact op met Wil van Mackelenbergh,
secretaris van het koor. Telefoon 0488-421004

“Zingen maakt blij en verbindt”, het is echt waar!!!!!

 

 

 

 

 

Lazy Sunday met Harlem Lake Duo

Van Memphis tot Randwijk

De winnaars van de Dutch Blues Challenge ’19 én halve finalisten International Blues Challenge Memphis ’20 komen naar Randwijk voor een concert op zondag 19 september!

Op 3 september presenteerde Walter Trout (John Mayall, John Lee Hooker) Harlem Lake’s eerste single “The River” tijdens hun gezamenlijke optreden in 013 Tilburg. Hoe gaaf is het dat Harlem Lake Duo Janne en Dave op 19 september in De Haar Randwijk een intiem en huiselijk optreden verzorgen!

Met hun roots in de blues, laten Dave en Janne zich inspireren door o.a. John Bonamassa, Mark Knopfler en Beth Hart. We zijn er trots op dat zij naar Randwijk komen!
Vanwege de geldende Corona-maatregelen komen zij als duo, zonder hun 5-koppige (en soms 12-koppige band!), dat maakt het intiem en huiselijk. Laat je verrassen door de weergaloze muzikaliteit van Dave en de geweldige zang van Janne.

Tickets voor Harlem Lake Duo zijn nu in de voorverkoop.

Kosten voorverkoop concert: 10 euro.

Kosten ticket aan de deur: 12,50 euro.

De ticketprijs is inclusief lekkere snacks dus reserveer snel, want VOL=VOL.

Ticketlink: direct plaats reserveren

DagHap: Nasi-schotel toe

Na het concert kan je genieten van een heerlijke DagHap.
Deze keer is dat een nasi-schotel; lekker blijven zitten na het concert en gezellig napraten dus!

Kosten nasi-schotel 10 euro p.p.,
reserveren kan tot donderdag 16-9 via fatandskinnykings@gmail.com of bel Ronald 06-27412046.

Alvast een voorproefje van het Harlem Lake Duo:

Verhalen schrijven – Schrijfgroep

Ja hoor, leuke vakantie gehad, dank je.
Maar kun je er ook een mooi verhaal over schrijven?
Maandag 6 maart, om 19.45 ben je welkom in De Haar, bij de Randwijkse Schrijfgroep om dat eens uit te proberen.

Elke eerste maandag van de maand komt de groep bij elkaar om elkaars verhalen te lezen en elkaar tips te geven om nog mooier te gaan schrijven.
Er wordt op elke schrijfavond een nieuwe schrijftechniek geoefend. In de loop van de maand pas je die techniek toe in een nieuw verhaal dat je zelf schrijft. Iedereen gaat naar huis met een huiswerkopdracht, zodat het steeds gemakkelijker en leuker wordt om je eigen verhalen te schrijven.

Niet te knap schrijven graag

Zo kun je je creatief schrijftalent oefenen en ontwikkelen, je kunt toewerken naar een eigen schrijfproject zoals een boek of je levensverhaal, of stukken schrijven voor de Randwijker. Opgeven vooraf is handig. Als je de huiswerkopdracht al uitvoert wordt ook jouw verhaal al besproken.
Alle deelnemers moeten beloven dat ze niet al te knap schrijven, want dat is ontmoedigend voor de anderen. Het gaat erom dat je je schrijfplezier terug vindt, ook als je niet meer weet waar je het kwijtgeraakt bent.

Je krijgt professionele begeleiding en persoonlijke schrijfadviezen van schrijfcoach Yoeke Nagel en je hebt de ondersteuning, tips en toejuichingen van je medeschrijvers.
Deelname per avond 10,- euro, inclusief koffie of thee.

Wat een spektakel, dank aan alle sponsors en vrijwilligers!!

Wat een mooie dag was het dinsdag 10 augustus, Zomer in Gelderland in Randwijk.
Mede dankzij alle sponsors en vrijwilligers is er een gigantisch mooi decor gemaakt, een neergestort vliegtuig en een tank waren onderdelen van de opdracht ivm De Slag in De Betuwe.

Randwijk is op de kaart gezet en iedereen heeft bewezen waar een klein dorp groots in kan zijn!!

https://www.gld.nl/tv/aflevering/zomer-in-gelderland-randwijk/96759

Via bijgaande link kun je nog even terugkijken en nagenieten. De stormbaan werd ook uitmuntend gewonnen door Joelle en Joost en morgen (vrijdag) mogen zij uit nog een keer proberen om te winnen om nog 100 euro extra erbij te winnen die dan wellicht bij het reeds hele mooie bedrag van 805 euro opgeteld kan worden waarmee we nu nog op een tweede plaats staan.


Middels de bovenstaande foto willen we alle sponsors bedanken: THANK YOU!!

* Vroegop *Autobedrijf De Beijer *Storm Media *Bomen Bezorgd *Ruinaard Hoveniers *Corin Kapsalon
* Latife Kapsalon *Mabo *Van Setten Timmerbedrijf *Cafetaria De Linde *Hans de Wild en Jan Zwartjes
* Flofence *Sterk Elektro *Ovenbouw Maurik *Harten Boom *Brusklus *Mindfullness Annet Konijn
* SMB Timmer *Elings Deurmontage *Ons Accountants *Monique Visser *Cornelissen Bouwbedrijf

 

Monument voor Randwijkse soldaat Evert Hoksbergen

Met een korte plechtigheid is op zaterdagmiddag 7 augustus bij de begraafplaats aan de Bredeweg een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan de in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Randwijkse soldaat Evert-Wilhelmus Hoksbergen.

Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder van Overbetuwe Wijnte Hol, familieleden, leden van het Oranjecomité Heteren en enkele belangstellenden.

Grebbeberg

Hoksbergen, geboren op 27 januari 1914, telg uit een gezin van veertien kinderen, werd op 13 mei 1940 getroffen door een granaatscherf in zijn hoofd. Dat gebeurde op de Grebbeberg. Hij  overleed aan zijn verwondingen. Hij werd op 3 juni 1940 begraven op de Grebbeberg.

Everardus Wilhelmus Hoksbergen woonde aan de Bredeweg C121 – het huidige straatnummer 37. Hij was de zoon van een groenteboer, het tiende kind en had drie broers en negen zussen. Met alleen lagere school vond hij werk in de steenfabriek in Driel. Toen hij 20 was vervulde hij zijn dienstplicht, een paar jaar later werd hij gemobiliseerd. In 1940 werd hij op de Grebbeberg gelegerd waar hij sneuvelde. Evert stierf kinderloos.

Plaquette bij begraafplaats Bredeweg

De plaquette is een initiatief van Peter Teunissen, een achterneef van Evert Hoksbergen, zelf ook militair, die zich het verhaal van zijn oud-oom zeer aantrok. Teunissen kreeg voor het plaatsen van de plaquette ondersteuning van het Oranjecomité Heteren, waar Randwijk tijdens de oorlog deel van uitmaakte.
De plaatsing bij de ingang van de begraafplaats werd gekozen omdat het vlakbij de woonplek van Hoksbergen is maar wel voldoende ruimte biedt om er veilig bij stil te staan. Het op een roetsvrijstalen poot geplaatste paneel bevat informatie over en foto’s van Hoksbergen in diensttijd.
Meer informatie over Evert Hoksbergen is te vinden op de website grebbeberg.nl.

Jouw plek op de tribune op 10 augustus

Zomer in Gelderland komt naar Randwijk

Op 10 augustus staat Randwijk behoorlijk op z’n kop. Dan komt Omroep Gelderland naar ons dorp voor het programma Zomer in Gelderland. Een groot deel van het tv-programma wordt bij De Haar gemaakt. Daar staat dan ook een tribune waar je een plekje kunt reserveren om alles van dichtbij mee te maken. Zin om er bij te zijn?
Meld je dan even aan via DEZE LINK.

Lukt dat niet, bel dan even met Sjaan, 06-20402247.

Decorstukken in de maak

Het tv-programma Zomer in Gelderland maakt een toer door Gelderland. Elk dorp heeft een eigen ‘opdracht’, een thema waar in het programma veel aandacht aan wordt besteed. Voor Randwijk is dat de oorlogsperiode in de Betuwe

. Daarom wordt er op dit moment op verschillende plekken in het dorp al dagenlang hard gewerkt aan decorstukken en attributen die de sfeer van The Island – het gebied tussen de twee rivieren – knap laten zien. Alle decorstukken moeten met de hand gemaakt worden, zodat het bouwen en knutselen op zich al een gezellige boel is.

Geld voor opening De Haar

Met alle activiteiten rond het programma Zomer in Gelderland wordt prijzengeld verzameld dat zal worden besteed aan de feestelijke opening van het nieuwe dorpshart De Haar aan de Bredeweg. We hebben dus nog een feestje tegoed ook!

Zomer in Gelderland Randwijk wordt live uitgezonden bij Omroep Gelderland op 10 augustus om 18.20

Er wordt gewerkt…

We zeiden het al: op 10 augustus 2021 komt Omroep Gelderland naar Randwijk met het programma Zomer in Gelderland. Er wordt aan gewerkt. Niet alleen door Omroep Gelderland natuurlijk, maar door heel wat dorpsgenoten in Randwijk.
Een decor moet er komen, een puzzeltocht wordt uitgezet, er zijn mensen nodig voor online activiteiten – heel veel handen zijn er nodig.
Al het gereedschap dat je op de foto’s ziet is beschikbaar om iets prachtigs mee te bouwen. Wat het wordt is nog geheim.
En je ziet: daar kunnen ook nog wel wat extra mensen bij. Er ligt een plan, er zijn mensen die je kunnen helpen, dus het enige dat je nodig hebt is wat tijd. Op zaterdag bijvoorbeeld. Dan wordt er iets gemaakt van papier machee.
Heb je dus nog oude kranten? Of vind je het leuk om mee te denken en iets moois te maken? Welkom welkom.

Wil je meer informatie? Wil je meedoen aan dit televisieprogramma?
Neem contact op met sjaanvanoosten@hotmail.com
Volg de ontwikkelingen via de speciale Facebookpagina:

Om de week Vrijdagavondcafee

De Haar. Waar ze wel aandacht voor je hebben van achter de bar.

Vrijdagavond. De week zit er weer op. Om de week kunnen we er met elkaar nog eens even eentje op drinken. Deze vrijdagavond, 16 juli, is het weer zover: Vrijdagavondcafee in De Haar aan Bredeweg 12.
Schuif gezellig aan, maak een praatje met je dorpsgenoten en begin het weekeinde goed.
Welkom van 20.00 uur tot – tja – best laat.

 

Vitaal bewegen

Op maandag 12 juli kun je om 13.00 meedoen met een kennismakingsles ‘Beweeg en geniet’ in De Haar. De cursus zelf start op 9 augustus.

Beweeg je vrij en geniet … met Ismakogie. Isma-wat? Een Westerse bewegingsleer/vitaliteitsleer. Sinds april 2020 woont ismakogie-docent Lizeth Hommes in Randwijk, naast De Haar. Zij is van harte bereid om in De Haar een cursus vitaal bewegen te geven. Voor iedereen die graag goede vrienden wil worden met het eigen lijf.

Dat kun jij ook, genieten van je vrij bewegen. Voor een cursus maakt je conditie of leeftijd niet uit. De oefeningen zijn eenvoudig te leren en gelijk toe te passen, waar je ook bent, wat je ook doet.
Je activeert spieren die weinig gebruikt worden. Meer klachten dan je denkt, komen door een verkeerde manier van bewegen. Het mooie daarvan: je kunt klachten dus ook voorkomen of verminderen door weer goed te gaan bewegen. Beïnvloed je lichaam positief en blijf in conditie!

Mooie bonus: door de bewuste aansturing van de bewegingen werken de oefeningen ook als hersengymnastiek. Het is voor de meeste mensen een verrassing om te merken dat iedere oefening uitwerking heeft op het hele lichaam. Verbetering van houding en vermindering van klachten zijn vrijwel altijd het gevolg. De meest gehoorde  opmerking tijdens een cursus: “Het is zo logisch. Waarom wist ik dit niet?”

Meer informatie www.beweeggeniet.nl Aanmelden vooraf: lizethhommes@me.com of via whatsapp 0612045052

Meer over ismakogie: ismakogie.nl/wat-is-ismakogie/

Vitaal bewegen op maandagmiddag met Lizeth – 13.00 tot 15.00 uur (kennismakingsles 12 juli) De lessen starten op 6 september, deelname 5 euro.

Yoga in De Haar op donderdagavond

Yoga is een prachtige manier om het lichaam weer in beweging te krijgen na de lange coronarust.
Je gebruikt al je spieren op een ontspannen manier. Zo voel je dat je spieren hebt. Toch hoef je geen atleet te zijn om mee te doen met yoga.
Je doet wat je kunt, niet meer dan dat. En het is altijd goed, want je beweegt voor jezelf.
Ook je ademhaling is van belang om lekker te kunnen bewegen.
Op donderdagavond 8 juli start de yogagroep onder begeleiding van Marja van Bergen. Start is om 19.00 uur, dus graag op tijd aanwezig zijn. Neem je eigen yogamatje en waterflesje mee. Voorlopige prijs is 5 euro per keer. Je kunt meteen een strippenkaart kopen voor 10 keer, voor 45 euro.

Meer informatie en aanmelden bij Marja: m.vanbergen@wxs.nl of whatsapp 06-53311049