9e Haarbreed Overleg 15 mei 2023

Aanwezig: Reginald, Armand, Marja, Annet, Peter, Jan, Karin, Wim, Yoeke

(Stichtingsbestuur, Klusteam De Haar, Lingebode, EMM, Randschrijvers, Randweckers, Randwijker, Activiteitencommissie, The Island, algemeen)

Het lijkt wel een regel: hoe meer groepen gebruikers er aanschuiven bij het Haarbreed, hoe meer er eventjes hopla, snel geregeld kan worden. Nu dus alvast de uitnodiging aan iedereen die er niet bij was – Koersbal sloeg alleen een keertje over –  (Treffers, de koren, Bigband, glas-in-lood, Oranjecomitee, Sinterklaasintocht): kom erbij, want de volgende keer is alweer het 10e Haarbreed Overleg en dan hebben we er nog een feestje bij ook!

Wat we bespraken:

 • Najaars Haarfeest

  Het is niet gelukt om een groot Haarfeest te organiseren voor het hele dorp, op 17 juni: te weinig mensen met te weinig tijd. We hebben daarvoor mensen uit alle gebruikersgroepen nodig. Elke Randwijker mag kiezen bij welk onderdeel van het Haarfeestteam je aan wil sluiten:

Ideeën, coördinatie, papieren/vergunningen, sponsoring, bouwen en sjouwen, bar, muziek, uitnodigingen. We zetten er een oproep voor in de Randwijker, contact opnemen kan ook via dat adres: redactie@randwijker.nl  Favoriete avond voor het feest nu: vooral een zaterdag, 16, 23 of 30 september, afhankelijk van het KNVB-schema.

Er komt bijvoorbeeld weer een rommelmarkt op 12 oktober waar alle organisaties weer wat kunnen bijverdienen voor de club. Pubquiz op 17 juni. Pasar Malam 27 augustus. Lingebode 29 september jubileum. Tegen de winter een lezing van Werkgroep Oud Randwijk over de Nijburg.
EMM heeft paas- en kerstbingo, vaste prik. Aankomst van Sinterklaas en Kerstbijeenkomst zijn nog niet gereserveerd. Handig als groepen tijdens het Haarbreed aankondigen wat ze gaan doen, dan kunnen anderen aanhaken.

En weet je wat ook leuk zou zijn: een schaapscheerdersfeest waarop Casper van Eldik laat zien wat hij kan. Over twee jaar is het jubileum van de Betuwse Bevrijding, kan groots uitpakken. Een oogstfeest eind september… Hee, dat zou leuk kunnen samengaan met het Najaars Haarfeest! Kijken of de Stoppelfeestorganisatoren ook mee willen denken.

 • Versierders gezocht

  Afgelopen feestdagen werd feestversiering opgehangen, weggehaald, weer opgehangen door de volgende groep. Dat hoeft niet. We kunnen het gewoon laten hangen. Wel nodig: Er zijn kunstbomen beschikbaar voor binnen, metalen poten voor echte bomen buiten, heel veel lichtjes en een opblaasbare kerstman. Alles beschikbaar, op zolder.

Planning feestversierders 2023:
Op 18 november Sinterklaas versiering ophangen.
OP 24 november waarschijnlijk aankomst
Op 6 december Sinterklaas Uitzwaaifeest (wie gaat dat organiseren?) en wisselen van sint naar kerstversiering.

Driekoningen, 6 januari, versiering opruimen.
Aanmelden via de Randwijker.

 • Randwijker

  Daarover gesproken: de lokale media (de Randwijker) zijn dringend op zoek naar meer mensen. Wie schrijft graag, weet veel over het dorp of wil graag meer weten? Kom de redactie versterken! Na het Haarbreed blijft er iemand van de redactie zitten om nieuwsberichten te maken van alles wat in de komende papieren Randwijker moet komen.

 • Functie Haarbreed

  Wat zou volgens het Haarbreed de functie van het Haarbreed Overleg moeten zijn binnen De Haar? Al pratend komen we op het volgende:
  a- Stichtingsbestuur De Haar voor ‘de hardware’: gebouw, vergunningen, geld
  b- Haarbreed Overleg voor het contact en overleg tussen de gebruikers van De Haar.
  Alles waar geen geld mee gemoeid is kan dan onderling geregeld worden, al het andere wordt voorgelegd aan het Stichtingsbestuur dat ook aanwezig is bij het Haarbreed. Juist daarom zou het ook zo leuk zijn voor groepen als Oranjecommitee en Sinterklaasaankomst om bij het Haarbreed te zitten: daar vind je de mensen die willen helpen en frisse ideeen aandragen.
  Vier keer per jaar samenkomen, gekoppeld aan uitkomstdata van de Randwijker, is voldoende.
  Zowel alle afzonderlijke gebruikersgroepen als het stichtingsbestuur besteden in hun eigen vergaderingen even aandacht aan wat er tijdens het Haarbreed Overleg ter tafel kwam, zodat iedereen op de hoogte is van alles.

 • Barcommissie

  We willen graag een groepsapp Barcommissie waarin iedereen zit die wel eens achter de bar wil staan (en z’n tapdiploma heeft). En dan een coördinatie die daar leuke dingen voor organiseert zoals
  -Tapwedstrijd
  -Hap en Tap instructie-avond (gebruik van kassa, keuken)
  -Proeverijen

Peter neemt dat op zich en belooft te gaan doorpakken, zodat iedereen de kans krijgt achter de bar te staan bij elke gelegenheid die hij of zij wil.

 • Poetsdag

  De Haar wordt twee keer per week schoongemaakt in hoofdlijnen. Dat blijkt niet genoeg te zijn. Het is hard nodig om een maandelijkse Haarpoets te houden. Er is een slim schema waarmee alles aan de beurt komt, terwijl je toch maar kort hoeft te poetsen met z’n allen. Door samen schoon te maken besparen we met z’n allen schoonmaakkosten! We nodigen dus ALLE gebruikersgroepen uit om per poetsdag 2 mensen (kan rouleren) mee te laten poetsen.
  Vaste Poetsdag wordt voorlopig de 1e donderdagavond van de maand.
  Met vrolijke muziek, bijpraatkansen en gezamenlijke afsluiting aan de bar, met een hap en een drank.


Volgende Haarbreed Overleg data zijn niet allemaal op dezelfde weekdag gepland, zodat iedereen een eerlijke kans heeft om aan te schuiven.

Dinsdag 29 augustus Kleine Zaal 20.00 – 22.00 uur

Woensdag 1 november Kleine Zaal 20.00 – 22.00 uur


Welkom welkom!

Nadrukkelijk nodigen we vooral ook de organisaties uit die kampen met te weinig mensen, die meer nieuwe ideeen willen en die graag willen samenwerken met een of meer andere organisaties! Schuif aan bij het Haarbreed Overleg, want daar gebeurt het.