Op maandag 28 november hadden we weer een Haarbreed Overleg.
Voor wie er niet was: leuk nieuws. Voor wie er wel was: gezellig!
-Op donderdagavond 19 januari geeft Iriszorg een opfrisavond voor iedereen die een IVA heeft, een Certificaat Verantwoord Alcohol Schenken. Dat wil zeggen: iedereen die wel eens achter de bar staat bij De Haar. Heb je dat certificaat al, dan ben je even dringend uitgenodigd als wanneer je het nog niet hebt. Meld je aan, uiterlijk 2 januari, bij Gerrit Van Der Meijde <g.meijde57@gmail.com>, om je certificaat te laten verversen.
-Vanaf 1 januari staat er statiegeld op blikjes: 0,15 euro. Best veel dus. Verzamelen voor je club of organisatie! Er komt een verzamelbak voor blik in De Haar te staan. Er staat er al eentje (bij de deur van de grote zaal) voor de plastic flesjes. Ook voor statiegeld.
-Inmiddels hebben alle gebruikers een contract getekend voor huur en gebruik van de ruimte. Hoera! Helderheid dus, vooral met dank aan Just, die bij alle organisaties is langs geweest.
-De nieuwe Weggeefkast staat er, gemaakt door aannemer Rob Hoogstede. Hij is al in gebruik genomen, maar nu is hij leeg. Heb je nog houdbaar eten in blik, pak of fles over dat NIET over de uiterste verkoopdatum heen is? Of maandverband, tandpasta, luiers? Zet het neer voor een ander, neem mee wat je zelf nog kunt gebruiken.
-Er komt een airfryer om gemakkelijk en snel hapjes in te maken zonder vet te hoeven heet maken.
-De meeste organisaties organiseren zelf een nieuwjaarsbijeenkomst. We kijken of het bestuur dat ook wil doen voor alle gebruikers van De Haar, bijvoorbeeld op een vrijdagavond, gemengd dus.
-We willen graag een ‘Zomerfeest’ in mei of juni, waar dan eindelijk het hele dorp bij wordt uitgenodigd voor een hele dag feest in en rond De Haar. Openingsfeest durven we het al niet meer te noemen omdat De Haar al zo’n tijd open is. Wie heeft zin om daar over mee te denken?
-Er is een fijn boekje in de maak: ‘Randwijkers kunnen je nog meer vertellen’. Met korte persoonlijke interviewtjes met mensen die in Randwijk wonen, sinds kort of hun hele leven al. We hebben een voorbeeld bekeken van zo’n soort boekje uit Brouwershaven in Zeeland. Erg leuk, mooie foto’s, verhalen over van alles: hobby, herinneringen, recepten, technische tips, moestuinadvies, muziek – van alles.
 • Wie wil aan dat boekje meewerken door te schrijven?
 • Wie wil er mooie foto’s bij maken?
 • Wie kan het vormgeven?
 • Wie weet nog iemand die er beslist in geinterviewd moet worden?
Fijn als je in je eigen organisatie eens rondkijkt: wie heeft er zeker een mooi verhaal en zouden we moeten spreken voor dat boekje?
Laat het weten aan redactie@randwijker.nl, met in het kort
 • -naam te interviewen persoon
 • -motivatie (wat heeft die voor bijzonders te vertellen)
 • -mailadres, telefoon, adres van die persoon
 • -mailadres, telefoon, adres van jezelf (en hoe je deze persoon kent)
Dan nog een terugblik over het afgelopen jaar en wat we daaruit leerden:
 1. -Het kan heet en koud zijn in De Haar, langzaamaan wordt de temperatuur stabiel en aangenaam. Hoera voor wie dat voor elkaar hebben gekregen!
 2. -Er moet een schuifbord ‘in-uit’ komen bij de ingang: wie afsluit moet weten of er nog iemand in het pand is.
 3. -Er zouden haakjes aan de binnenkant van de wc-deuren moeten komen zodat je je tas of een vest kunt ophangen
 4. Traphekje bij de trap in de gang: ’s avonds laat neem je anders misschien eens de verkeerde afslag als je naar de wc moet
 5. Verlichting bij de slagboom zou fijn zijn: het is nu lastig mikken om het parkeerterrein op te komen. Is een solar dingetje niet al voldoende?
 6. Rails in de kleine zaal waar je kunst aan kunt ophangen zou heel mooi zijn: dan kunnen we ook exposities houden en het staat gezellige (Vragen aan het Repaircafe om daar over na te denken?)
 7. -Wat een geweldige locatie is De Haar toch!
 8. -Graag afrekening van de bar per avond – en als dat anders gaat dan in elk geval elke maand factuur, niet laten oplopen.
 9. -De Randwijker wil heel graag nog twee bezorgers de kans geven een frisse wandeling te maken binnenkort met het rondbrengen van de nieuwe Randwijker! En is er nog iemand die handig is met vormgeving? Welkom welkom.
 10. -Het Programmaboekje De Haar komt binnenkort huis aan huis het dorp in. Met contactadressen en heel veel activiteiten.
Om ook anderen de kans te geven aanwezig te zijn bij het volgende Haarbreed Overleg schuiven we het nu naar een andere dag:
dinsdag 10 januari volgend Haarbreed Overleg. Welkom welkom!
 
Verslag: Yoeke Nagel – Randwijker