Haarbreed Overleg 5

Maandag 12 september 2022

De eerste keer na het Haarbreed Vrijwilligersfeest schoven aan bij het Haarbreed Overleg in willekeurige volgorde:

Jan Sival – duivensport De Lingebode

Kees Lentjes – duivensport De Lingebode

Pascal van der Meijde – EMM

Pieter Wolff – Sinterklaas intocht

Annet Konijn – Randschrijvers

Just Bennis – Activiteitencommissie

Marja van Bergen – Yoga / Randweckers

Bep Daniel – Koersbal

Yoeke Nagel – Randwijker

 

Op 3 september hebben de meeste mensen elkaar gesproken en kennis gemaakt met de activiteiten die de anderen allemaal ondernemen in De Haar.

 

  • Hoe was dat feestje?

Vraag is: wat ging goed, wat kon beter, heb je daar suggesties voor.

-Heel gezellig zitten praten met iedereen, veel nieuwe dingen gehoord

-Leuk om uit te proberen, bijvoorbeeld voetbal, yoga, ismakogie, schrijven

-Geweldige hapjes en heerlijk eten

-Wel heel veel te doen, lastig om alles mee te maken

-Uitnodiging kan duidelijker: wie is er nou wanneer welkom en neem je dan ook je partner mee of niet

-Jammer dat er herrie buiten was, waardoor de presentaties in het begin niet altijd goed te volgen waren

-Bij presentatie van spullen op een tafel ook projecteren daarvan op een scherm, zodat iedereen alles goed kan zien

-Datum was niet zo gelukkig voor iedereen: er waren nog mensen op vakantie. Rekening houdend met het seizoen van EMM en vakanties zou volgend jaar kunnen op een zaterdag half juni of half september.

 

  • Wat gaan we nu doen?

Er liggen pijlsnel drie plannen op tafel waar over overlegd kan worden met andere organisatoren:

 

A -IN-Markt Randwijk

Omdat het heel leuk was op het Vrijwilligersfeestje weten we nu dat er ruim voldoende te doen en te bekijken is voor heel Randwijk. We werken toe naar een dag feest met activiteiten en presentaties voor het hele dorp. Zo kan iedereen zien en meemaken wat er allemaal te doen is en zich inschrijven voor een passende activiteit in De Haar.
Een IN-Markt dus, vergelijkbaar met de UITmarkt in grote steden aan het begin van het seizoen. Met optredens van twee koren en de Bigband, liefst ook nog met een paar nummers samen en alle activiteiten die ook op 3 september plaatsvonden.
Marktkraampjes rond De Haar, activiteiten in en rond het gebouw.

 

B- IN-Markt combineren met Rondje Randwijk
Activiteitencommissie wil Rondje Randwijk weer organiseren, waar alle Randwijkse bedrijven zich presenteren. Kan dat samen met de Haarbreed organisaties waar je actief aan kunt deelnemen? Overleg en doorpraten is wenselijk.

 

C- Herhaling van Haarbreed Vrijwilligersfeest

Voor de gezelligheid, jaarlijks moment voor alle vrijwilligers om de lol van de Haarlijke activiteiten zelf mee te maken en misschien wel meer: spelletjescircuit, Vrijwilligers Pubquiz?
Een Jaarbreed Haarlijks feest dus.

 

Verder besproken:

-Hoe kom je aan nieuwe deelnemers/leden/bestuursleden?

Een paar tips vanaf de tafel:

*Organiseer een inloop/kennismakings/meedoe-moment EN kondig dat breed aan via de Randwijker, Gemeentenieuws, Overbetuwe Nieuws, Facebook

Vooral het aankondigen is belangrijk, anders bereik je alleen maar de mensen die je al kennen.

*BuurtBBQ: met een bordje in de hand praat het makkelijker en heb je eerder een uitnodiging met overtuigingskracht

*Regel een Meedoemoment waarop alle bestaande leden een (of meer) introducees meenemen

 

-Evenementen Draaiboek

Voor elke organisatie die wel eens wat organiseert is het belangrijk om een handig draaiboek te hebben voor de planning, de structuur, de opzet van je evenement.

Waarin staat wanneer (en waarvoor) je vergunningen aan moet vragen, wanneer je publiciteit inzet en waar en hoe, wie je kunt vragen voor de bardienst, wanneer en hoe je hapjes en drankjes bestelt, wat er bij de schoonmaak hoort en meer.

De Randwijker wil zo’n basisdraaiboek wel samenstellen a.d.h.v. bestaande draaiboeken. Moet natuurlijk altijd worden aangepast bij de eigen activiteit, maar dan heb je wel een basis.

VERZOEK: heb je nog een draaiboek liggen van een activiteit? Stuur ‘m even naar redactie@randwijker.nl zodat die mee kan worden genomen bij het samenstellen van een basisdraaiboek waar iedereen plezier van kan hebben.

 

-Poetsploeg

Voor het schoon en mooi houden van De Haar zijn meer handen nodig dan we nu hebben. Daarom is het voorstel om tenminste 4 keer per jaar een grondige Poetsdag te houden. Elke organisatie kan daar per keer twee of meer vrijwilligers bij laten inspringen. Zo is de persoonlijke belasting van extra poetstijd in De Haar niet groot. Het voordeel is dat de huurprijzen ook niet enorm omhoog moeten, wat zo zou zijn als we een schoonmaakbedrijf moeten inhuren voor de extra schoonmaakdingen. Willen we ook niet.

De handen gaan niet meteen op elkaar voor het voorstel van Poetsploeg, maar misschien is dat ook omdat nog niemand precies weet hoe gezellig dat kan worden. Een hele ochtend met 20 mensen schrobben en boenen terwijl je keihard meezingt met een vrolijke muzieklijst – straks wordt er nog om gevochten wie er de volgende keer in de Poetsploeg mag!

Wordt vervolgd, er komt een voorstel voor indeling van de Poetsploeg waarbij ook gekeken wordt naar welke klussen geschikt zijn per organisatie.

 

Volgend Haarbreed Overleg Maandag 10 oktober. Iedereen welkom!