Op vrijdag 20 mei zaten we weer bij elkaar voor het tweede Haarbreed Overleg.
Dit keer was ook Mart van Baak, de voorzitter van de beheerstichting De Haar aangeschoven. Leuk! Hij is erg enthousiast over het idee dat we als gebruikers van De Haar goed contact hebben en van alles kunnen uitwisselen aan helpende handen.
Het was opvallend dat weer bij bijna elk onderwerp dat ter sprake kwam, meteen een of meer nieuwe ideeen ontstonden. Als het menes wordt met ideeen worden ze aan het bestuur voorgelegd om te zien of het ook kan.
Van het Oranjecommitee was er dit keer niemand, zodat we het even moesten doen met de berichten van de mensen die op Koningsdag waren geweest bij de activiteiten. Dat was hartstikke leuk, veel volk op de been, goede sfeer, vrolijkheid alom. Alleen jammer dat er te weinig friet was.
IDEE
Is het misschien een idee om een frietkraam te huren? Of om De Linden te vragen de friet te verzorgen? Goede prijsafspraken zijn dan ook belangrijk.
Wim Florissen meldt: 6,7, 8 oktober van dit jaar is er weer het grote The Island evenement, met re-enactment van oorlogssituaties in de Overbetuwe. Het evenement wordt dit keer gehouden in Opheusden, bij kamp De Linie, achter de Romeinse toren. Er wordt daar ook een film gedraaid over The Island. Op zondag gebeurt er daar niks.
IDEE
De organisatoren van The Island gooien altijd bij de omwonenden een briefje door de bus om te vertellen wat er staat te gebeuren. Met een telefoonnummer om te bellen bij overlast. Nog nooit gebruikt, dus dat werkt goed.
Marja vertelt over de Yoga, elke donderdagavond in de grote zaal, van 19.30 tot 20.45. Er is heel veel belangstelling voor, in de zomermaanden gaat ze gewoon door met de lessen, want er zijn al zoveel mensen die niet meer ergens kunnen sporten op dit moment. Omdat huurprijzen en koffie of thee nu bekend worden gemaakt, wordt de prijs om mee te doen met yoga 7 euro per keer of een strippenkaart voor 10 keer van 60 euro. Geen geld voor zoveel beweegplezier.
IDEE
Stoelyoga, dat zou leuk zijn! Dat kan in de ochtend, voor mensen die minder mobiel of lenig zijn. Wie er belangstelling voor heeft kan dat alvast laten weten aan de redactie@randwijker.nl want dan kan die het doorgeven aan Marja.
Annet doet mee met de Randschrijvers, een groep mensen die maandelijks bij elkaar komen – elke eerste maandag van de maand, van 20.00 tot 22.00 uur- met zelfgeschreven verhalen en elkaar helpen om nog beter te gaan schrijven. ‘Je moet niet te goed schrijven, anders is het ontmoedigend voor de anderen’, is de opdracht daar. Ze willen graag een boekje gaan maken, dat kan op z’n vroegst in december. Wie mee wil komen doen is welkom.
IDEE
Weer zo’n fijn programmaboekje voor de activiteiten in De Haar. Dit keer aangevuld met achtergrondinformatie over het dorp en de mensen. Kan dus in samenwerking met de Randschrijfvers. Nou nog even uitzoeken of dat ergens door betaald kan worden.
Contact met de mannen van de Peperbus en Hart van Heteren zou goed zijn, die pakken het slim aan.
De Bigband Overbetuwe wil graag gebruik maken van een pagina op de Randwijker om muziekliefhebbers uit te nodigen om bij de band te komen. Er is al een werkoverlegje geweest en de pagina voor Bigband Overbetuwe staat al klaar, maar er komt nog muziek bij en meer foto’s en een formulier om je aan te melden.
IDEE
Meer organisaties in Randwijk kunnen een pagina krijgen op de site van de Randwijker! Zo kan iedereen gemakkelijker gevonden worden en weten Randwijkers wie ze moeten hebben voor welke activiteit. Nou maar hopen dat zich meer organisaties melden, een pagina online is zo gepiept.
Wat er nog meer gebeurt in De Haar:
-Op 12 juni komt de prijsuitreiking van de fotowedstrijd. Spannend en leuk voor iedereen om mooie foto’s te zien van Randwijk en omgeving.
Repaircafee is uitgebreid: nu kan er ook kleding worden aangeboden ter reparatie, elke 1e vrijdag van de maand.
-De koffie-0chtenden op vrijdag lopen heel goed, er komen steeds meer mensen een keer langs, zodat er mooie gesprekken ontstaan.
-De Lazy Sundays, met prachtige muziek, zijn super gezellig. Goeie bands, echt klasse.
-De pubquiz trekt veel mensen, is ook heel leuk om te zien hoe verschillend teams tot een antwoord komen.
IDEE
Zouden we geen rails met wat haakjes kunnen ophangen in de kleine zaal, zodat er wisselend iets moois aan de muren kan worden gehangen? Er zijn Randwijkse kunstenaars, de fotowedstrijd levert mooi beeld op, er kunnen exposities worden gehouden. Deze vraag gaat naar het bestuur.
IDEE
Er schijnen straks veel kwekers te blijven zitten met groente en fruit met een butsje erin. Kunnen we daar niet iets leuks voor verzinnen? Er wordt al stevig nagedacht over een gezamenlijke weckdag, jamdag of misschien nog iets anders.
Iedereen die mee wil denken, de handen uit de mouwen wil steken en aan wil schuiven bij het Haarbreed Overleg is van harte welkom. De volgende keer is op WOENSDAG 22 JUNI, 19.30 in De Haar. 
Dan gaan we even het grote Vrijwilligersfeest voorbereiden dat pal na de zomer gaat gebeuren.
Vragen, onderwerpen, opmerkingen, aanmelden voor genoemde activiteiten of plannen daarvoor, kunnen allemaal via de redactie van de Randwijker worden doorgegeven.