Mail aan alle Haarbreders op 12 februari 2023:

Beste gebruikers van De Haar,
Om gezondheidsredenen kan het aangekondigde Haarbreed Overleg van woensdag 15 februari helaas niet doorgaan.
We glijden daarmee geruisloos terug in het oorspronkelijke overlegritme: elke tweede maandag van de maand.
Iedereen die houdt van samenwerking en overleg is dus weer welkom om aan te schuiven op maandag 13 maart in de kleine zaal, 20.00 uur.
Duurt lang, dus! Maar intussen kunnen we ons verheugen in een aantal mooie winstpunten:
-Het Klusteam is druk bezig met de verzoeken van onze vorige Haarbreed overleggen. Op de to-do-lijst staan: varkensruggen op de parkeerplaats wit schilderen, galerie-ophangstrips ophangen in Kleine Zaal, tassenhaakjes bij de toiletten, stickers op de ruit in de gang naast de Bakeryshop en nog zo wat dingen. Je ziet: voor het uitvoeren van die lijst kunnen we nog best wat extra handen gebruiken. Ben je zelf ook handig, of wil je dat worden? Neem dan even contact op met kluscoördinator Reginald Lentjes: vwsat2003 @ hotmail.com  om een middagje te komen helpen.
-Er hebben zich maar liefst vier mensen gemeld voor het Boekencelbeheer. Ingeleverde boeken staan nu nog even te wachten op sorteren in de hoek van de gang, de Boekencel en de boekenplanken in de Kleine Zaal komen weer vol te staan met heerlijke boeken voor elke smaak. Ook de Boekencelbeheerders kunnen aanschuiven bij het Haarbreed Overleg.
-Twee filmers boden hun diensten aan om in de komende tijd in beeld te brengen wat er allemaal gebeurt in De Haar. Ze gaan een filmproductie maken die op Randwijkse feesten, nu en in de toekomst, vast met plezier wordt bekeken (‘Heeeeee, is dat niet X, in z’n jonge jaren?’). Het kan dus gebeuren dat je een filmer op bezoek krijgt bij je activiteit in De Haar. Wil je per se niet in beeld? Zeg dat dan vooraf even tegen ze, houden ze rekening mee.
-En je hebt ongetwijfeld al gezien dat de nieuwe Weggeefkast prachtig functioneert. Er staan ook af en toe andere spulletjes in: mooie kinderschoentjes, bestek, serviesgoed, alles heel en schoon. Verpakt en houdbaar eten en drinken zien we het meest. Heel fijn. Maak er vooral gebruik van door in de Weggeefkast achter te laten wat je kunt missen en eruit te halen wat je nog kunt gebruiken.
-AANDACHTSPUNT: Reserveer je ruimte!
Organiseer je iets in De Haar? Reserveer dan altijd op tijd de ruimte die je nodig hebt, nadat je hebt gecontroleerd of die wel vrij is op dat moment! Op de Dorpsagenda (https://randwijker.nl/evenementen-in-randwijk/) reserveer je en kunnen anderen zien wat er te doen is.
Zo krijg je misschien nog wat meer aanloop ook voor je activiteit!
-De eerstvolgende papieren Randwijker is het zomernummer. Het verschijnt in de eerste week van juni. Wil je er iets in hebben? Zorg dan dat je bericht of verzoek om een stukkie uiterlijk maandag 15 mei bij de redactie binnen is. Natuurlijk kun je ook het hele dorp bereiken met je aankondigingen via www.randwijker.nl en de facebookpagina van de Randwijker. Er zijn op dit moment voldoende rondbrengers, hoera, maar je kunt je altijd op de reservelijst laten zetten als je ook regelmatig een frisse neus wilt halen.
WIL JE HELPEN?
Nu dat allemaal geregeld is kunnen we het misschien ook nog even over een wat minder punt hebben:
de voortrekker van het Zomerfeest (17 juni) moest zich terugtrekken. Er zijn wel mensen die graag willen helpen, maar we hebben nog iemand nodig die het heerlijk vindt om een feest te organiseren voor heel Randwijk (en veel mensen kent om even in te schakelen). Met muziek, presentaties van alle organisaties die in De Haar samenkomen, een voetbalclinic, uitprobeerschieten bij de Treffers, een gezamenlijke barbecue, een bandje en vuurwerk toe.
Het lijkt nog ver weg, maar voor de organisatie van zoiets is dit (nu) een goed moment om te starten. Je hoeft het niet alleen te doen! Ben of ken jij een Randwijker die geknipt is voor dat klusje? Neem dan even contact op met Yoeke, redactie@randwijker.nl
Graag tot ziens op maandag 13 maart bij het volgende Haarbreed Overleg
20.00 uur, kleine zaal.
Dringende zaken kunnen tussendoor via redactie@randwijker.nl
Met hartelijke groet
Yoeke Nagel