Verslag Haarbreed Overleg 4

Woensdag 13 juni 2022

We zaten op het terras van De Haar, met 21 mensen die in totaal 17 organisaties vertegenwoordigden die allemaal onderdak hebben in De Haar. Niemand hield van vergaderen, dus bespraken we alleen wat we leuk vonden. Dat werkte geweldig goed, want er ontstonden alweer direct samenwerkingsverbanden waar iedereen blij van werd.

Aanwezig:

Naam Organisatie Feestbijdrage Verzoek
Gerson v. Manen Bigband Nummertje of 3 Samen muziek maken met koor
Jan Sival Lingebode (duiven) Live aankomst duiven *)
Piet Koerting Glas in lood Werkstuk cursist tonen *)
Marja v. Bergen Yoga Yoga-oefening *)
Gerda Activiteitencommissie Bar etc.
Sjoerd Treffers Schietbaan open *)
Sander Treffers Schietbaan open *)
Pieter Wolff Sinterklaarscommitee Vrijwilligers v.a. okt.
Oranjevereniging Vrijwilligers v.a. jan.
Dennis Evers KinderSpeelWeek Hut bouwen Bestuurslid regelwerk vrijwilligers KSW

Leuke activiteit voor een middag

Agneta KinderSpeelWeek Hut bouwen
Marjoleine Koor Together Meezingliederen, ook met Bigband samen? Koorleden, vooral mannen
Mieke Koor Together Meezingliederen
Just Bennis Verbindelaar-Barman Barrooster Lekker samenwerken
Ans Koor Van Alles Wat 3 nummers zingen Koorleden, vooral mannen
Johan Peters Bestuur Vakantie houden Mooi feest van maken
Rita Koor Van Alles Wat 3 nummers zingen
Rick Hudepohl Fotograaf Fotograferen Laat weten als je iets bijzonders organiseert
Gerrit v.d. Meijde EMM Inkoop Za. 23 juli groot onderhoud De Haar

8.30 tot 12.00

Mart van Baak Bestuursvoorzitter Heldere afspraken met alle gebruikers maken Even geduld
Bep Daniel Koersbal Uitleg Koersbal Koersballers op donderdagochtenden
Yoeke Nagel Randwijker Verslag op www.randwijker.nl Bericht als je hulp nodig hebt of iets leuks organiseert, zodat we het in de Randwijker kunnen aankondigen

Wat er allemaal gebeurde:

-Gerson van Manen meldde zich meteen maar aan als vrijwilliger voor de KSW

-Marja gaat een middag Kinderyoga geven bij de KSW

-Weet er nog iemand een leuke kinderactiviteit om langs te laten komen voor een ochtend of middag in de KSW?

-De KSW heeft naast gewone vrijwilligers (14 tm 19 augustus) ook een bestuurslid nodig om regelwerk te doen. Kost je zo’n 6 vergaderingen en wat regeltijd per jaar, vanaf januari.

-Pieter Wolff voorspelt dat er in oktober vrijwilligers nodig zijn voor de aankomst van Sinterklaas.
en vanaf januari voor het voorbereiden van Koningsdag.

-Ans, de dirigente van het koor Van Alles Wat, is net met pensioen en heeft op dit moment wat tijd over. Iedereen die er was heeft haar telefoonnummer, dus dat komt wel goed.

-Rick is bereid om overal op te duiken als fotograaf, als er activiteiten worden georganiseerd. Dus: jubileum, leuk evenement, gezellige bijeenkomst, feestje? Even bellen met Rick, dan komt hij er foto’s van nemen. Rick gaat ook foto’s maken voor de Randwijker, zodat je activiteit meteen gezien wordt door heel Randwijk. Zijn nummer: 06-45452698


-Gerrit, EMM, vertelt dat er Groot Onderhoud wordt gepleegd aan De Haar en de voetbalvelden. Iedereen die met een bosmaaier, een dweilmachine of zeem om kan gaan wordt van harte uitgenodigd:

Zaterdag 23 juli van 8.30 tot 12.00 uur wordt er gewerkt, daarna bijkletsen met koffie erbij. Voor het meehelpen hoef je geen EMM-er te zijn: iedereen die De Haar gebruikt is welkom.


-Marjoleine krijgt haar pen nog terug van Yoeke (sorry he)

-Mart van Baak, voorzitter van het Stichtingsbestuur van De Haar vraagt om nog een beetje geduld rond huur- en gebruikscontracten. Dat liep niet soepel en dat gaat nu veranderen, dus na de zomer weet iedereen waar je aan toe bent.

-Yoeke Nagel, redactie Randwijker, vraagt iedereen om handig gebruik te maken van de Randwijkse media, om je berichten ook buiten je eigen kring bekend te maken. Een telefoontje of mailtje naar de redactie is al genoeg om aandacht te krijgen via een van deze – of alle – Randwijkse media:

* Papieren Randwijker, eens per kwartaal (volgende nummers in september en begin december), huis aan huis verspreid, adverteren is mogelijk, er worden nog een paar bezorgers gezocht voor korte routes!

* www.Randwijker.nl met Randwijks nieuws, persoonlijke interviews en reserveringsformulieren, het verste nieuws dichtbij

*Randwijker op Facebook, waar nieuws kan worden doorgegeven om te delen: als al je leden een bericht delen heb je zo een paarhonderd (en soms wel een paarduizend) mensen te pakken die je bericht zien.

Besluiten

-Er komt een namenlijst zodat alle organisaties te bereiken zijn via mail.

-En een appgroep om snel even verzoekjes te doen of leuke gebeurtenissen te melden.

-Onze eerste echte gezamenlijke activiteit wordt het Grote Haarbreed Vrijwilligersfeest op 3 september 2022.

Die avond geven de gebruikers van De Haar allemaal een voorproefje van hun activiteiten. Zo kunnen we allemaal zien wat de anderen zoal doen en of er misschien nog iets anders gebeurt waar je ook wel aan mee zou willen doen. We rekenen op tussen de 80 en 120 mensen: als iedere groep de leukste eigen vrijwilligers meenemen zitten we daar zo aan.

Wat er nog moet gebeuren

-Alle genoemde organisatie laten uiterlijk vrijdag 22 juli weten wat ze van plan zijn aan te bieden op het Haarbreed Vrijwilligersfeest.

-Een klein groepje enthousiastelingen (Jan, Yoeke, Just, Lizeth, Marja) gaat een programma samenstellen. Als je daar ook in wilt zitten: neem contact op met redactie@randwijker.nl

-Iedereen brengt eigen leden en vrijwilligers op de hoogte en nodigt uit wie er echt wel wat extra’s verdient.

-Op www.randwijker.nl worden waar nodig nog details gegeven over het Haarbreed Vrijwilligersfeest.

Volgend Haarbreed Overleg:

Woensdag 14 september, 19.30 in De Haar

En dan gaan we proberen om ook nog de ontbrekende organisaties – gebruikers van De Haar – erbij te halen: het Repaircafe, Ismakogie, de Boekencel, – en hebben we dan alles? Als je ook wilt aanschuiven: laat maar weten.

Contact, ideeën, samenwerkingsverzoeken, hulpvragen en aanbod voor het Haarbreed Overleg gaat via de contactpersoon van je eigen organisatie of via de Randwijker: redactie@randwijker.nl – 06-29073173

Kortheidsrecord: deze vergadering, 21 mensen, duurde ongeveer anderhalf uur: een kortheidsrecord! Dat komt omdat er meteen afspraken worden gemaakt over wat er nodig is voor je organisatie: iedereen die je iets wil vragen zit er bij. Blijven we zo doen, dus je kunt gerust aanschuiven.