Wie doet wat bij de Randwijkse MultiFunctionele Accommodatie de Haar?

Het bestuur van beheerstichting De Haar bestaat in 2024 uit:

Bas Ruinard, voorzitter

Mijn naam is Bas Ruinard en ik woon vanaf mijn tiende in Randwijk. Nu het hoveniersbedrijf dat ik opzette, is overgenomen door mijn zoon Frank en zijn vrouw Anneke heb ik meer tijd voor onder andere het verenigingsleven.
Binnen het bestuur ben ik voorzitter.
In de praktijk betekent dat: een luisterend oor hebben voor iedereen die betrokken is bij De Haar, zorgen dat problemen gehoord worden en binnen een redelijke termijn worden opgelost. Korte metten maken met raddraaiers die het verpesten voor anderen. Ik wil eraan bijdragen dat De Haar een plezierige, veilige plek is waar iedereen terecht kan.
Daarbuiten ben ik bezig met: betaald werk en ander vrijwilligerswerk. En ik ben opa, wat een groot plezier is.
Mij niet bellen voor: stemmingmakerij, roddel en achterklap. Zeg maar gewoon wat je op het hart ligt, als ik niks voor je kan doen is ‘nee’ ook een antwoord.
Je mag me altijd even vragen voor: een handje helpen
Ik ben goed in: duidelijk zijn. Overleg en samenwerking gaat alleen als je communiceert met elkaar.
Ik zou het het allermooiste vinden als De Haar een locatie wordt waar iedereen uit Randwijk en omgeving zich welkom en veilig kan voelen, zodat het een plek is die mensen met elkaar verbindt.

Johan Peters, penningmeester

Mijn naam is Johan Peters en ik ben geboren in Randwijk, in 1969. Ik woon er dus al mijn hele leven. Al heel veel jaren ben ik lid van zowel voetbalvereniging EMM als schietvereniging De Treffers, waarbij ik binnen EMM de nodige bestuursfuncties heb gehad (penningmeester, voorzitter) en bij De Treffers nog steeds bestuurslid ben. Vanaf het eerste begin ben ik betrokken geweest bij De Haar.

In de praktijk betekent dat: binnen het bestuur van de stichting ben ik vooral betrokken bij de financiele zaken, verzekeringen en contracten. Daarnaast probeer ik onze voorzitter met raad en daad bij te staan.
Daarbuiten ben ik bezig met: (net als de meeste Nederlanders) werken voor de kost, in mijn geval als partner bij ONS Accountants en bestuurder van zusterorganisatie ConFirm Accountants. Ik ben een onbeholpen maar wel enthousiaste schutter bij S.V. De Treffers, rijd motor, hou van muziek en heb de nodige bestuurlijke vrijwilligersfuncties, zoals voorzitter van de CDA afdeling Overbetuwe.
Mij niet bellen voor: gezeur over de 1000 en 1 miniprobleempjes die elk mens dagelijks tegenkomt.
Je mag me altijd even vragen voor: een bijeenkomst van de RWGG, oftewel The Orchards.
Ik ben goed in: analyseren, creatieve oplossingen bedenken en stug volhouden bij tegenwind.
Ik zou het het allermooiste vinden als De Haar een plek wordt waar – mensen inhoud geven aan de wens die wij als oprichtend bestuur hebben laten afdrukken op de ruit naast de ingang van de MFA. Wie benieuwd is naar deze wens, is van harte welkom in De Haar!

Reginald Lentjes: beheer technische zaken en onderhoud

Het hele gebouw is nieuw. Daarom moet alles goed worden ingeregeld zodat nu en later de technische- en onderhoudszaken soepel lopen. Ik vind het leuk om daar een bijdrage aan te leveren. Op dit moment vraagt het technische regelwerk veel tijd maar dat zal zich in de toekomst uitbetalen omdat het dan allemaal een kwestie is van bijhouden. In het gebouw zelf bouwen we praktisch op, in het bestuur maken we de afspraken waarop we verder kunnen bouwen aan verbinding in het dorp. Dat is een mooie combinatie.

Armand van Schijndel: ondersteuning inkoop en onderhoud

Mijn naam is Armand van Schijndel en ik ben in 2015 in Randwijk komen wonen. Toen er een vacature kwam in het bestuur ben ik daar namens EMM in gegaan om eraan mee te werken dat De Haar een mooie plek is en blijft.
Binnen het bestuur van De Haar doe ik vooral: gezamenlijke taken en beslissingen nemen.
In de praktijk betekent dat: het helpen uitvoeren van de beslissingen die het bestuur neemt. Ik ondersteun regelwerk en de inkoop voor de bar, ik help waar ik kan bij het onderhoud van het prachtige gebouw en het terrein eromheen.
Daarbuiten ben ik bezig met: mijn werk en geniet van familie en hobby’s en met de veteranen 45+
Mij niet bellen voor: onzin
Je mag me altijd even vragen voor: advies, of zomaar
Ik ben goed in: samen met andere iets ter uitvoering brengen, niet denken maar doen
Ik zou het het allermooiste vinden als De Haar een plek wordt waar – wij als Randwijkers, maar ook mensen van buitenaf, een mooie plek houden om aan een van de verenigingen deel te nemen, en te genieten van de aktiviteiten die worden gehouden. Ik hoop van harte dat ook mijn kinderen en straks de kleinkinderen nog steeds van deze accommodatie gebruik kunnen maken. Daar kunnen we met zijn alleen wat voor doen.

Gerda Delsink: aanpakken

Mijn naam is Gerda Delsink. Ik woonde in Randwijk van 1993 tot en met 1998, daarna ben ik verhuisd naar Heteren. Ik zit in het bestuur namens de Activiteitencommissie, maar ik voel me betrokken bij alle activiteiten in en rond De Haar.
Binnen het bestuur van De Haar doe ik vooral: praktische zaken. Ik hou van aanpakken.
In de praktijk betekent dat: vliegende kiep zijn. Ik ben bestuurslid zonder bijzondere functie, maar ik ben er niet vies van om zelf even de kwast of een boormachine te hanteren als dat nodig is. Soms is dat met ondersteuning van mijn man Sjoerd Delsink, die actief is bij SV de Treffers.
Daarbuiten ben ik bezig met: onze uitgebreide beestenboel, Delsink Auto’s en Autoschadehestel, bestuursfunctie bij Aviornis, EHBO inzet verlenen op evenementen, lekker (uit)eten.
Mij niet bellen voor: alcohol, dierenmishandeling, getreuzel en wollig ABN taalgebruik. Wat met 1 woord duidelijk is hoef je voor mij geen hele zin aan te besteden.
Je mag me altijd even vragen voor: een luisterend oor, praktisch en analytisch advies en een helpende hand.
Ik ben goed in: niet lullen maar poetsen. En frikandellen bakken (grapje!).
Ik zou het het allermooiste vinden als De Haar een plek wordt waar – alle verschillende partijen en hun vrijwilligers een fijne tijd hebben samen.

Yoeke Nagel: Communicatie

Mijn naam is Yoeke Nagel. Ik ben pas zes jaar geleden met mijn man Koos in Randwijk komen wonen. Heerlijk vind ik het hier!
Binnen het bestuur van De Haar doe ik vooral: communicatie
In de praktijk betekent dat: zorgen dat mensen elkaar weten te vinden als er samengewerkt kan worden. Ik vind het Haarbreed Overleg heel belangrijk, omdat iedereen die De Haar gebruikt als vaste ontmoetingsplek, daar ook met elkaar praat. Ik doe de redactie van De Randwijker, zodat het hele dorp weet wat er allemaal speelt. En ik zit bij de Randschrijvers, een clubje plezierschrijvers uit het dorp waar iedereen bij kan die het leuk vindt om te schrijven.
Daarbuiten ben ik bezig met: schrijfcoaching. Schrijven vind ik prachtig, omdat een tekst een vrolijk en efficient vervoersmiddel is voor gedachten. Ik geef er trainingen in bij bedrijven en begeleid mensen die een boek willen schrijven, als ‘boekenvroedvrouw’. Met de Randschrijvers schreven we ‘Veerkracht’, over het Lexkesveer, en we interviewden Randwijkers voor ‘Randwijkers kunnen je nog meer vertellen – Dorpsportret’, waarvan we het eerste exemplaar op 14 december 2024 aan de burgemeester konden aanbieden.
Mij niet bellen voor: technische dingen. Als ik een schilderijtje ophang kun je er donder op zeggen dat het de volgende dag op de grond ligt. Sorry, sorry, sorry! Maar ik kan er dan wel een verhaaltje over schrijven hè.
Je mag me altijd even vragen voor: beetje hulp bij officiële brieven, websites, subsidie-aanvragen, aankondigingen van je activiteiten hier in het dorp, persberichten, flyers, berichten in de Randwijker.
Ik ben goed in: snel een creatief plan bedenken om met elkaar uit te voeren.
Ik zou het het allermooiste vinden als De Haar een plek wordt waar – alle Randwijkers op hun eigen manier onderdak vinden voor de bezigheden waar ze blij van worden. De Haar als kloppend hart van het dorp, waar iedereen zich thuis voelt, alle ruimte heeft, inschikt waar nodig en elkaar even een beetje helpt.


En voor het huren van een ruimte in De Haar neem je het beste contact op met vrijwilliger Gerda van Schuppen: 06-25546643 of sandergerda@telfort.nl

Gerda van Schuppen: reserveringen

Mijn naam is Gerda van Schuppen en woon sinds 1999 is ons mooie dorp Randwijk. Bij het voormalige dorpshuis Randwijks Hof heb ik een aantal jaren vrijwilligerswerk gedaan en ben zo meegestroomd naar het huidige MFA De Haar. Binnen de multifunctionele accommodatie ben ik samen met Gerda Delsink verantwoordelijk voor de reserveringen en het inplannen van verschillende activiteiten van de verenigingen binnen het MFA en natuurlijk ook de initiatieven van buitenaf. Verder ben ik bestuurslid van de activiteitencommissie De Haar en help ook mee op het organisatorische vlak.


Een ruimte reserveren in De Haar voor een bijeenkomst, vergadering of activiteit?
Gebruik het reserveringsformulier op deze site. Neem contact op met Gerda 06-25546643 of sandergerda@telfort.nl als je een ervaren vrijwilliger achter de bar wilt of gebruik wilt maken van de catering tijdens je bijeenkomst.