Het Haarbreed Overleg is de plek waar alle gebruikers van De Haar elkaar kunnen ontmoeten om op de hoogte te zijn van elkaars activiteiten, om samen te werken en om berichten van en voor het stichtingsbestuur te bespreken.
De verslagen zijn altijd openbaar.

Deze 8e keer schoven aan:

Karin van Eten wat de Pot schaft, Wim van The Island, Wil en Monique van koor Together, Rick van de foto’s, Just van de Activiteitencommissie (en bestuur), Annet van de Randschrijvers, Mien van het Koersbal, Yoeke van de Randwijker.

Wat geweldig leuk om te zien hoe het aantal vrijwilligers steeds groeit, zegt Wim. Hij is ook laaiend enthousiast over het circus. Geweldig voor de kinderen, leuk voor de organisatie.
Nu eerst even wat iedereen op dit moment aan het doen is en waar je nog een handje kunt helpen:

Koersbal heeft plek voor vier nieuwe spelers, op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30. Kost 5 euro per keer, incl. koffie of thee. En het is hartstikke leuk om te doen met een gezellige groep.

-Wim wil proberen om de lezing van de Historische Kring over het oude boerenbedrijf naar Randwijk te halen.
Vanaf 5 oktober is The Island weer, met enactment en oud materieel, in Bemmel deze keer.


Bar-vrijwilligers gevraagd

Eten wat de pot schaft kan nog wel een vrijwilliger achter de bar gebruiken tijdens de heerlijke gezamenlijke maaltijden op de 3e donderdag van de maand. Aanmelden bij Ilonka Varga: 06-30636295.

-Ook de barman van maandagavond, die het koor Together door de pauzes heen hielp, moest ermee stoppen. Hij wordt enorm gemist. Wie wil op maandagavonden van 20.45 – 22.00 uur koffie en thee schenken bij het koor?

LET OP: alle barmensen moeten een certificaat Verantwoord Alcohol Schenken hebben gehaald en achter de bar in de map hebben liggen. Dat kun je online halen.


-Wil en Monique van Together vertellen dat ze dankzij corona zijn terechtgekomen in De Haar en daar heel blij mee zijn: de Wanmolen in Zetten, hun vorige oefenruimte, kon niet voldoende gelucht worden. Ze hebben een kerstliedjesprogramma opgevoerd in een verzorgingshuis in Elst. Nu gaan ze weer oefenen op een ander programma en hopen dat ze dit jaar ook weer eens een optreden kunnen geven, bijvoorbeeld in De Haar.

-Het idee van een Randwijkse Muziekavond met een programma van twee koren en de Bigband (om de beurt), maakt ons meteen heel vrolijk. Dat zou leuk zijn deze zomer! Daar gaat Together vast over praten met de dirigent, de Bigband treedt natuurlijk ook altijd graag op en we verwachten dat Ans van koor Van Alles Wat het ook een leuk plan vindt. Wordt vervolgd.

-De Randschrijvers zijn druk bezig met het schrijven van een boekje met verhalen over het Lexkesveer. Verzonnen of echt? Dat is niet altijd duidelijk. Naar verwachting is het boekje klaar in de eerste week van juni. Boekenbal op het pontje natuurlijk.

-Het nieuwe jaarprogrammaboekje De Haar 2023, met alle vaste activiteiten, is uit. Veel mensen hebben het al in huis, twee routes zijn nog niet gedaan. Komt nog. Ziet er leuk uit.

De verschijningsdata van de papieren Randwijker in 2023 zijn bij benadering:
-4 februari  -inleveren uiterlijk 16 januari
-3 juni -inleveren uiterlijk 15 mei (zomernummer)
-2 september -inleveren uiterlijk 14 augustus (nieuw cursusjaar)
-2 december -inleveren uiterlijk 13 november (feestdagennummer)
-Elke Haarbreed Overleg-bijeenkomst worden ook bijdragen en aankondigingen voor de nieuwe papieren Randwijker besproken, dus als je iets wilt aankondigen schuif je zeker aan.

-Activiteitencommissie organiseert heeeeeeeel veel en er komen steeds meer bezoekers op af – en vrijwilligers! Leuk. We hebben allemaal tijd nodig om naar elkaar toe te groeien. Komt goed.


ANDERE NIEUWE PLANNEN

Filmpjes van alle activiteiten

-Zou het niet leuk zijn, zegt Karin, om filmpjes te maken van alle activiteiten in De Haar? En die dan achter elkaar zetten – dan heb je al bijna een speelfilm van twee uur! Vraag is wel: wie kan en wil een weekje filmen voor de vaste activiteiten en dan nog, later, extra evenementen toevoegen als Bingo, Pubquiz, Rommelmarkt en Pubquiz? Gaan we een oproepje voor doen in de Randwijker.

LET OP: er zijn wat namen van filmers bekend bij de Haarbreders. Als die niet spontaan reageren worden ze actief benaderd (voeg hier spannende muziek toe voor het effect). In verband met privacy moet dan wel bij elke activiteit een bord staan: pas op, hier wordt gefilmd, als je er niet op wilt staan, meld je dan even bij de cameraman (m/v/x).


Zomerfeest voor heel Randwijk

-We willen allemaal graag een fijn Zomerfeest voor het hele dorp. Over een Openingsfeest gaan we het nooit meer hebben, maar Zomerfeest 2023 Randwijk kan zomaar een geweldige dag worden. In overleg met EMM en Activiteitencommissie is nu de grote lijn van het feest:

1- een hele zaterdag, van 10.00 uur tot middernacht

2- met demonstraties van de gebruikers van de Haar (keertje schieten bij Treffers en EMM, luisteren naar koren en Bigband, verhaal schrijven, yoga-oefening, ismakogie, glas-in-lood-raam bekijken, potje kaarten, koekhappen, biertje drinken, lezing, voor jong en oud.

3- drank vanuit De Haar, hapjes vanuit een food-truck (of twee).

4- er worden sponsors gezocht

5- misschien mogen we hiervoor de gulle pot van de Omroep Gelderland-groep gebruiken, die dat beschikbaar stelde voor het Openingsfeest (overleg!).

6- en hier komen de namen van de Feestcommissie:
Karin, Mien, Rick en Monique. Daar wordt nog iemand bij gevraagd van de Activiteitencommissie en misschien het Derde Helftal van EMM? Die weten ook wel hoe je een feestje maakt. Via Just wordt contact gehouden met het bestuur over budget.
Het kan zijn dat je als Randwijker wordt benaderd met het verzoek mee te denken of doen over een specifiek onderdeel van het Zomerfeest. Boffert.

-Voor het organiseren van zo’n feest zouden we nou wel eens alle Overbetuwe Doet-bonnen willen verzamelen. Gaan we actie voor voeren. Per straat een adres waar je je bon in kunt leveren en de brievenbus van De Haar als inleverpunt (wel even fotograferen waar die brievenbus staat, want je moet het maar net weten). Overleg met andere mogelijke Overbetuwe Doet projecten of zij het ook leuk vinden om nu een Randwijkbreed Doel te hebben.


Gebruikersnamenbordjes

-Er is een plan om een mooi bord te maken met de namen van de 4 grootste Haargebruikers erop (kan daar dan ook meteen een brievenbus aan, die beter te herkennen is?).
Ook leuk zou zijn: daarnaast een houten paal met naambordjes erop van de kleine Haargebruikers. Of bordjes aan de slagboom vastmaken, die gaat toch nooit dicht. Theo van het Repaircafé maakte ook al zoiets, samen met Annet, voor de Pasar Malam. Kan best nog eens, maar nu wat weerbestendiger.
Overleg met de Activiteitencommissie die daar al ideeën over heeft.


– PRAKTISCH –
nieuwe en oude bescheiden verzoekjes aan het Klusteam:

-De varkensruggen op het parkeerterrein zijn in het donker levensgevaarlijk. Wegenwit eroverheen zou veel helpen.

-De inrit van De Haar is lastig te vinden in het donker. Een paal met reflector aan beide kanten maakt het al makkelijker. Lichtjes of kattenogen zou natuurlijk helemaal mooi zijn.

-De grote ruit naast de Bakeryshop zou beter opvallen als er stickers op zitten, nu dreig je er doorheen te lopen.

-Kunnen er haakjes aan de muur van de toiletten om tas of jas even op te hangen?

-Een mooi ophangsysteem in de Kleine Zaal voor versiering, exposities, sfeerverhoging, zou heerlijk zijn, en niet veel schade opleveren als het stevig genoeg is.


Dat was een keigezellige vergadering waar heel veel uit kwam. ‘Wat jammer,’ zeggen de aanwezigen, ‘dat niet iedereen er bij zat, want dit is toch wel de plek waar je snel tot hele leuke ideeen en samenwerking komt met z’n allen!’
Daarom is het handig om te weten dat het volgende Haarbreed Overleg is op

Donderdag 23 februari, van 20.00 tot 22.00 uur, Kleine Zaal.

Welkom welkom. Dat is een ander soort dag omdat dan weer andere mensen aanwezig kunnen zijn. We zoeken naar een vast moment, elke zes weken.