Bigband Overbetuwe brengt muziek in het dorp.
Als er wat te doen is, treedt de Bigband er graag bij op. Onder leiding van de immer enthousiaste dirigent (en muziekdocent) Harald Franken spelen wij al jaren populaire nummers die iedereen kent.
Er is ruimte voor nieuwe muzikanten!

De band

Dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, tuba, keyboard en slagwerk zijn allemaal vertegenwoordigd in de band. Met ongeveer 15 muzikanten kunnen we veel muziekpartijen de baas. Van golden oldies tot nederpop en top 2000, wij spelen het allemaal graag. De ervaren bandleden worden ondersteund door een aantal jeugdleden. Meestal spelen deze jongeren mee tot de pauze. Daar passen wij de repetitie op aan. Op deze manier willen wij iedereen de gelegenheid geven met ons mee te spelen.

Instrument gaan bespelen

Droom je ervan om trompet, trombone, saxofoon of een ander muziekinstrument te bespelen? Kom het leren bij de Bigband. Iedereen die muziek wil maken, kan les bij ons krijgen. Het instrument krijg je te leen of te huur. Tijdens de lessen oefen je alleen, maar zodra je het instrument een beetje begrijpt krijg je een plek in de band. Want samen spelen is het leukst. Je leert het instrument te beheersen, noten lezen, naar elkaar luisteren en meer over de verschillende muziekstijlen. Verder kunnen we wel vertellen dat muziek maken je brein stimuleert en je slimmer maakt, maar natuurlijk gaat het vooral om het plezier van samen musiceren. Juist dat maakt muziek zo leuk!

Optredens

Wij kijken altijd uit naar de gelegenheid om op te treden. In het voorjaar en rond de kerstdagen treden we regelmatig op. We vinden het een leuke uitdaging om met andere groepen samen te spelen: de koren die net als wij repeteren in De Haar bijvoorbeeld, of de Scouting Zetten Band. Hierbij nodigen we muzikanten uit de hele Gemeente en overige belangstellenden alvast van harte uit om te komen luisteren.

Datum en tijd voor onze optredens volgen zo spoedig mogelijk,

houd de berichtgeving in de Randwijker in de gaten!

Meespelen in Bigband Overbetuwe?

Is muziek maken misschien ook iets voor jou? Kom eens langs. Van jong tot oud, iedereen is van harte welkom. Op dinsdagavond hebben wij repetitieavond van 19.00 tot 21.30 uur in De Haar. Wil je meer weten neem dan contact op met Henk Los 06-21859676 of Marian van Alderwegen 06-11727495. Een mailtje naar bboverbetuwe@gmail.com kan natuurlijk ook.

Wat we bijvoorbeeld spelen met de Bigband Overbetuwe:

Het Dorp – Wim Sonneveld

Feeling Good – Michael Buble

My Girl – Otis Redding

So Excited – Pointer Sisters

Roller Coaster – Danny Vera

Lion King – Elton John

Brand New Day – The Whizz

Band of Brothers – theme

Arcade – Duncan Laurance

Wie nu alvast meer wil weten, contact wil of een keertje mee wil spelen:

Marian van Alderwegen (secretariaat)

Bigband Overbetuwe

06-11727495

bboverbetuwe@gmail.com

 

Voorzitter: Gerson van Manen
Penningmeester: Henk Los
Secretariaat: Marian van Alderwegen.

 

 

Optreden bij de opening van De Haar in Randwijk