Bewoners Randwijks Hof

Er is weer volop activiteit in Randwijks Hof. Nu het gebouw niet meer als Dorpshuis in gebruik is, gaf de gemeente Overbetuwe de opdracht aan Oranje Steengoed om er drie tijdelijke bewoners voor te vinden. Dat lukte prachtig: sinds afgelopen weekeinde wonen Caspar en Amber in het gebouw.

Een derde woonruimte, de kleine zaal, vond Oranje Steengoed helemaal niet geschikt voor bewoning omdat er niet voldoende daglicht en ventilatie is. De schietbanen, boven, zijn ook niet handig om op te wonen.

Caspar en Amber zijn dolblij met de extra ruimte die er daardoor is: ze maken allebei graag mooie dingen. Amber weet binnenbanden om te toveren tot tassen en theaterkostuums. Caspar is enorm geinteresseerd in bouwgeschiedenis en maakt ook gebruiksvoorwerpen van hout. Zij nemen het op zich ervoor te zorgen dat het gebouw zorgvuldig gebruikt wordt tot er een definitieve bestemming voor de plek is bedacht.
Wie ze tegenkomt in of rond Randwijks Hof is van harte welkom om even kennis te maken met hen.


En wie meer wil weten over verdere plannen met Randwijks Hof moet nog wat geduld hebben: de bewoning van het pand is tijdelijk, maar hoeveel tijd tijdelijk duurt en wat er daarna komt – dat moet nog besloten worden door de gemeente, op den duur.