Drankje digitaal afrekenen in De Haar

Vanaf 1 juli 2023 betaal je in De Haar alleen nog met een pasje in plaats van contant.
Wie een bankpasje heeft kan gewoon pinnen. Voor jongeren of andere mensen die geen gebruik willen maken van een bankpasje is er nu de Haarpas.

Waarom dan?

Banken ontmoedigen het gebruik van contant geld. Afstorten is nog maar beperkt mogelijk en kost tegenwoordig bovendien veel geld wat we hard nodig hebben voor andere doelen.
Achter de schermen is digitaal betalen ook een stuk handiger: de boekhouding wordt er een stuk simpeler van en we voorkomen er kastekorten mee.
Bovendien is het een veilig idee dat er geen contant geld meer te vinden is in De Haar. Inbrekers bezorgen we zo een hele slechte avond.
Digitaal betalen maakt het voor de vrijwilligers achter de bar en achter de schermen ook nog eens gemakkelijker om hun tijd te besteden aan wat echt leuk is: tappen en kletsen met de bezoekers van De Haar.

Hoe werkt de Haarpas?

Je haalt de Haarpas in De Haar, betaalt ‘m ineens (met een pinpas van jezelf of van iemand anders) en zet er het bedrag op dat je kunt besteden aan consumpties. Net als bij een OV-kaart.
Zo kun je ook je kinderen, het uitspelende team, of je oma een Haarpas geven als kadootje. Daar kunnen ze een kop koffie, een chocomel of een biertje van halen op het moment dat het hen uitkomt. Geef je een rondje teveel en blijkt bij het afrekenen dat je Haarpas leger was dan je dacht, dan vul je ‘m even aan of reken je af met je pinpas.

Toch contant?

Er is een kleine groep mensen die persé met contant geld moet of wil afrekenen. Speciaal voor hen zal er, op nog bekend te maken momenten, met enige regelmaat een mogelijkheid zijn om hun Haarpas op te laden tegen contante betaling. Zo beperken we het contante geldverkeer en de nadelen daarvan, maar het contante geldverkeer wordt zeker niet volledig onmogelijk.
Alleen: rechtstreeks afrekenen met contant geld bij de kassa, dat doen we niet langer.

Vragen?

Wie vragen heeft over het gebruik van de Haarpas of over de invoering van digitaal betalen in De Haar kan contact opnemen met het bestuur. De vrijwilligers achter de bar beantwoorden al je andere vragen en helpen je graag even bij het opladen en gebruiken van je nieuwe Haarpas.
Voor de vaste bezoekers, de vrijwilligers en de andere gebruikers van De Haar hopen we op nog meer heel gezellige avonden en dagen in ons prachtige Randwijkse dorpsgebouw.