De B(ezoek- en) O(pvang) S(ervice) Walks!

De Bezoek- en Opvang Service is Specialist in vrijwillige zorg voor dementerende en chronisch zieke mensen en ondersteuning van hun mantelzorgers. Samen met een enthousiaste groep vrijwilligers zorgt de BOS ervoor dat mantelzorgers af en toe vrij kunnen nemen van zorg, doordat getrainde vrijwilligers het een zorgdagdeel overnemen. De BOS Overbetuwe kent sinds kort een nieuw onderdeel: BOS Walks. Dit is gezamenlijk initiatief van de BOS, onderdeel van Stuw, en Meldpunt Vrijwillige Thuishulp/Steunpunt Mantelzorg Overbetuwe.

Langer vitaal
Recent onderzoek toont aan dat mensen met een lichte dementie door wandelen langer vitaal en mobiel blijven. Dat in beweging zetten, lukt de mantelzorgers niet alleen. En omdat er steeds meer vragen komen naar wandelende vrijwilligers starten wij BOS Walks. Wij zoeken hiervoor vrijwilligers die een-op-een willen wandelen met licht dementerenden. Hiervoor bieden we u de workshop ‘Dementie aan de Wandel’ aan.
Profielschets
Heeft u elke week 1- 2 uur over voor een medemens, houdt u van wandelen en bent u mobiel? Heeft u affiniteit met de doelgroep vergeetachtige/licht dementerende? Bent u integer en heeft u een empathisch vermogen? Dan bent u degene die wij zoeken voor ons nieuwe project de BOS Walks.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website www.meldpuntoverbetuwe.nl of telefonisch van 9.00 – 11.00 uur op 0481-35 00 50.
Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp/Steunpunt Mantelzorg Overbetuwe.