Vervoer door vrijwilligers in Overbetuwe

Algemene Hulpdienst:
Personenvervoer door vrijwilligers in Overbetuwe

Voor inwoners van de gemeente Overbetuwe die niet zelf over vervoer beschikken en geen familie of vrienden in de buurt hebben om te helpen kan de Algemene Hulpdienst benaderd worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van vrijwilligers die met eigen auto het vervoer uitvoeren. Denk hierbij aan een afspraak in het ziekenhuis, bij de pedicure, de fysio of familiebezoek. De vrijwilliger kan desgewenst als begeleider mee tot aan de spreekkamer en kan ook op u wachten zodat u na afloop weer direct naar huis gebracht kunt worden.

Waar wilt u heen?

Vraag en aanbod van vervoersvragen komen op een centraal coördinatiepunt bij de Algemene Hulpdienst binnen.
De coördinator spreekt met de aanvrager en de vrijwillige chauffeur het verzoek goed door. Wat is het tijdstip? Waar gaat de rit naartoe? Moet de chauffeur wachten? Zorgvuldigheid en veiligheid staan hoog in het vaandel en voorkomen teleurstellingen achteraf. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om mensen in een rolstoel te vervoeren maar een rollator of rolstoel ingeklapt meenemen is vaak wel mogelijk. Is een rit wat verder weg, of zit er lange wachttijd tussen de heen- en terugreis, dan wordt dit vooraf goed doorgesproken zodat duidelijk is wat dit voor de aanvrager en de chauffeur betekent. Zijn beide partijen akkoord, dan is er een match en staat de chauffeur op het afgesproken tijdstip voor de deur.

Onkostenvergoeding vervoer

Zoveel mogelijk wordt een vrijwillige chauffeur gevraagd die woont in de plaats waar ook de aanvrager vandaan komt. Dat scheelt tijd en kosten. Het vervoer is niet gratis. De aanvrager betaalt de chauffeur een onkostenvergoeding. Deze is vooraf met de aanvrager afgestemd en gebaseerd op een tarievenlijst . De aanvrager betaalt na afloop van de rit het afgesproken bedrag zelf aan de chauffeur.

Vervoer aanvragen

Vervoer aanvragen kan:

  • Telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 10.00 uur.
    Het telefoonnummer is 0481 – 374926.
  • Door een e-mail te sturen naar info@hulpdienstelst.nl
  • Door het contactformulier in te vullen op de website www.hulpdienstelst.nl

Geadviseerd wordt om minimaal twee werkdagen van te voren de rit aan te vragen. Dit voorkomt teleurstelling en geeft het coördinatiepunt de tijd om vraag en aanbod zo goed mogelijk bij elkaar te brengen.

Vrijwilligers als chauffeur gezocht

Algemene Hulpdienst  werkt uitsluitend met vrijwilligers. Voor onze vervoersservice zijn we  nog op zoek naar vrijwilligers uit Zetten, Herveld, Heteren, Oosterhout, Randwijk en Driel. Meer weten? Neem contact op met ons coördinatiepunt via info@hulpdienstelst.nl.

We komen graag met u in gesprek.