NL Doet en Stichting Knotwilg planten nieuwe knotwilgen bij Lexkesveer

Doe mee!

NL Doet en Stichting Knotwilg planten nieuwe knotwilgen bij Lexkesveer

 

Op zaterdag 21 maart wordt tijdens de Nationale Vrijwilligersactie NL Doet een rij nieuwe knotwilgen geplant bij de brug naar Lexkesveer in Randwijk.

 

  • wilgen planten
  • wilgen knotten
  • excursie en verhalen
  • kampvuur en gezelligheid

 

Iedereen is welkom om mee te helpen, te kijken of te komen praten, op zaterdagmorgen tussen 9.30 en 13.00 uur. Stichting Knotwilg zorgt voor materiaal, koffie, fris en soep. We verzamelen bij het begin van de brug (vogelkijkhut).

 

Het gebied rond Lexkesveer is bijzonder. Het resultaat van de ijstijden is hier zichtbaar en de rivier maakte er geulen die nog aanwezig zijn in de uiterwaard. Het gebied heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinen. Ze hadden er een haven, een castellum en een dorp. Ook het Lexkesveerproject zelf is boeiend.

 

Knotwilgen horen bij de uiterwaarden. Het is dan ook erg jammer dat de knotwilgen die in 2009 zijn geplant allemaal zijn dood gegaan. De knotwilgenrij verbindt een bosje bij de geul aan de westzijde met een rij zeer oude knotwilgen aan de oostkant. Vleermuizen kunnen zo’n rij goed gebruiken om van de ene kant naar de andere te vliegen. Steenuilen kunnen er in nestelen.

Stichting Knotwilg onderhoudt al meer dan 40 jaar de knotwilgen in Randwijk en Heteren. We gaan ze nu opnieuw planten, en dan goed! Doet u allemaal mee?