Internationale score voor duif van George van Looijen, De Lingebode

In De Haar korven de leden van postduivenvereniging De Lingebode hun postduiven. Kennelijk is De Haar zeer inspirerend: op de internationale vlucht vanuit Pau werd een prachtig resultaat gehaald door een duif van George van Looijen.

1060 kilometer vliegen

Naast het nationale programma voor marathonvluchten voor postduiven is er ook een internationaal programma. De Nederlandse postduiven liefhebbers kunnen meedoen aan 7 internationale vluchten. Deelnemende landen zijn Frankrijk, Engeland, Duitsland, Luxemburg, België en Nederland.

De internationale serie begint met een vlucht vanuit Pau (Frankrijk). Voor onze regio is dat een afstand van ongeveer 1060 km hemelsbreed. Ondanks het verschil in afstand tot het thuishonk (van 750 tot 1200 km) is ook in 2023 de winnaar van de internationale vlucht een Nederlander. (Ad Fortuin uit Strijen op ca 1000 km). Internationaal waren 12.631 duiven in concours. In Nederland 3993 duiven.

Eens in je leven

Ons lid George Looijen uit Dodewaard is in ons nationale inkorfcentrum ‘ PV de Lingebode’ de terechte winnaar met slechts 2 duiven mee. Er gingen bij ons 154 duiven in de verzendmanden. Van heel Nederland wist zijn duif de 2019-1434120 op de 31 e plaats te eindigen.  Met zo veel professioneel geleide hokken is dit waanzinnig goed.
Geen wonder dat George, die zijn duif om 08.40 op zondagmorgen zag landen, van vreugde opsprong en zeer geëmotioneerd zijn duif begroette. Zo’n vroege duif heb je misschien maar eens in je leven.

Jarenlange selectie

Nog een laatste opmerking: de duiven van George zijn niet van die duiven met vele nullen op de aankoopbon achter het eerste cijfer. Ze zijn afkomstig van Bertus Timmer, ook uit Dodewaard, die  duiven kweekt. Zelf heeft George zijn hokbestand door jarenlange selectie op dit hoge niveau gebracht. Nogmaals George van ons allemaal van harte gefeliciteerd.

Meer kampioenen

Eerder deze week meldden we al dat ook SV De Treffers, net zo goed vaste gebruikers van De Haar, de landelijke drievoudig kampioen herbergt. Kennelijk is De haar vruchtbare bodem voor uitzonderlijke prestaties.