Haarbreed overleg 1

“En wie helpt er even mee opruimen na Koningsdag?”
“Leuk! En kunnen wij dan komen muziek maken op het jubileum van EMM?”
De allereerste keer Haarbreed Overleg (HO) was op z’n minst enorm gezellig.
Aan de tafel zaten vrijwilligers uit verschillende organisaties die gebruik maken van De Haar. Zo waren Pieter Wolff en Rene Floor er voor het Oranje Commitee Randwijk, Henk Los en Frans waren er voor Bigband Overbetuwe, Sjoerd zat er voor de Treffers, Martin voor EMM, Just voor de Activiteitencommissie, Yoeke voor de Randwijker.

Handen uit de mouwen

Allemaal mensen die enthousiast zijn voor hun organisatie en graag in De Haar bij elkaar komen omdat het een mooi gebouw is om van alles in te organiseren.
De bedoeling van de bijeenkomst was simpel: weten wat er allemaal georganiseerd wordt in Randwijk, elkaar leren kennen, weten wat iedereen kan, welke mensen even kunnen bijspringen, welke klussen in de knel komen door te weinig menskracht of specifieke contacten. Handen uit de mouwen met en voor elkaar dus.

Er kwamen al direct wat punten boven tafel waarbij samenwerking de boel enorm veel makkelijker maakt. En de oplossingen waren bijna nog eerder dan de problemen genoemd konden worden.

Of je mee komt doen!

In vogelvlucht zou je kunnen helpen bij:
-We kunnen alle Overbetuwe Doet waardebonnen verzamelen in een grote doos in De Haar en dan de opbrengst verdelen over alle aangemelde activiteiten.

-Bij de kinderspelen op Koningsdag is er nog wel plek voor mensen die willen helpen opruimen aan het einde van de dag (na zessen) en ook om achter de bar te staan (met training), vooral van 3 tot 6.

-Wat zou het leuk zijn om muziek te hebben van de Bigband bij bijzondere dorpsactiviteiten! Wie dat wil moet even bijtijds (twee maanden van tevoren) contact opnemen met de Bigband zodat ze een programmaatje kunnen instuderen.

-Er zijn vast veel mensen die wel eens willen proberen te schieten bij de Treffers. Daar willen ze gerust een mogelijkheid voor organiseren. Drie keer uitproberen mag sowieso, als introducee. Een straattoernooi zou ook leuk zijn!

-We zouden met alle organisaties die in geldnood zitten, samen een rommelmarkt kunnen organiseren. Daar halen we vast geld mee binnen dat dan verdeeld kan worden onder alle organisaties die er een bijdrage aan leverde.

Voorjaarsschoonmaak De Haar

-En nog leuker: er is al meteen een gemeenschappelijke activiteit gepland. Op 30 april, van oudsher een dag in feeststemming, is het Poetsdag. Iedere Randwijker is welkom om van 10 tot 1 te komen helpen met de voorjaarsschoonmaak van De Haar. De vrijwilligers bij alle organisaties die gebruik maken van De Haar zijn extra welkom. Poetsen. Een geweldige manier om elkaar en het gebouw grondig te leren kennen – en dat daarna met z’n allen te vieren aan de bar.

Schuif je de volgende keer ook aan?

De volgende bijeenkomst van het Haarbreed Overleg (HO) is op vrijdag 20 mei, vanaf 19.30, natuurlijk in De Haar. We gaan dan napraten over hoe het allemaal liep tijdens Koningsdag, we maken wilde plannen voor een Haarbreed Vrijwilligersfeest op zaterdag 3 september waarop alleen maar leuke dingen gebeuren en we sluiten de bijeenkomst zo snel mogelijk af aan de bar.