Geboren Randwijkers

Genealogie

De Wassenaarder Jan van Hoek heeft genealogie als hobby. Omdat de opa van zijn vrouw een geboren Randwijker was, verdiepte hij zich in de familiehistorie. Hij ontdekte dat de eerste Barten, want zo heette die opa, in 1625 in Randwijk ter wereld kwam.

Inmiddels heeft Van Hoek de namen van maar liefst 1500 mensen getraceerd die in de periode van 1752 tot 1912 in Randwijk geboren zijn. Er zijn er nog veel meer, maar omdat hij ook nog andere plaatsjes onderzoekt ontbreekt hem de tijd die allemaal op te sporen. Het doorspitten van geboorte- en overlijdensaktes, doopbewijzen en huwelijksaktes vergt nu eenmaal tijd.

Meest voorkomende Randwijkse namen

De bevindingen van Van Hoek zijn te vinden op  https://www.genealogieonline.nl/de-geboren-randwijkers/  Daar staat ook een namenwolk, met de in Randwijk meest voorkomende namen.Naast Barten en Jansen zijn dat bijvoorbeeld Teunissen van Manen, Cornelissen en Doeze Jager. Op die pagina staat ook de mogelijkheid zelf een naam in te tikken en te kijken of je Randwijkse voorouders hebt.

Werkgroep Oud Randwijk

De nieuwe Werkgroep Oud Randwijk houdt zich bezig met deze en andere aspecten van de geschiedenis van ons dorp. Zin om mee te doen? Neem contact op met koosvanwees @ gmail.com