Duiven met 66 km p.u. uit Morlincourt

Hieronder volgt een verslag door Jan Sival, van een spannende vlucht, georganiseerd door PV De Lingebode.

Beste mensen rond De Haar,

Zoals we op Koningsdag hebben aangekondigd organiseerde PV de Lingebode  naast onze gewone vlucht voor onze leden een extra attractievlucht voor gastspelers .  Gekozen is voor de vlucht uit Morlincourt Frankrijk  (320 km hemelsbreed  )  op 20 mei .

Voor de gastspelers ( de eerste keer twee spelers ) hebben we twee teams gevormd met postduiven van de beste spelers op deze afstanden . Deze zes liefhebbers hebben elk hun twee beste duiven opgegeven . Door het trekken van lootjes is per liefhebber bepaald of de eerste of tweede duif van deze  liefhebber in het team kwam .

De duiven zijn gelost op zaterdagmorgen om 8 uur in Morlincourt met een behoorlijke noord-oosten wind tegen . Om 12.48 minuten viel de tweede getekende duif van Johan Lent en eveneens de tweede getekende duif van Karina Roelofsen . Dat is 1000 punten voor Reggie Lentjes en 992,6 punten voor Ria van der Meijde.  De gemiddelde snelheid voor de eerste duiven was 1100 meter per minuut ( 66 km per uur )  . Op het eind van de uitslag was deze gezakt naar 908 mpm ( ca 55 km per uur ) . Maar toen waren al meer dan 33 % van de ingekorfde duiven thuis. In concours waren in onze vereniging 404 postduiven . In de loop van de middag zijn de andere duiven thuisgekomen . Navragen gaf als beeld nauwelijks ernstig  vertraagde duiven .

Bij  het optellen van de gewonnen  punten bleek het om een redelijk spannende attractie vlucht voor de gastspelers te gaan .

Jan Sival met Ria v.d. Meijde, de blij verraste winnares van de vlucht

Leek Reggie in het begin de winnaar te zijn ( veel punten voor de eerste duiven uit zijn team van zes duiven )  , heeft Ria toch nog gewonnen . 4500 punten van Ria  tegen 4400 punten voor het team  van Reggie .

Van de inhoud van de pot op bar van de Haar ( 31,70 euro ) kregen zowel de eerste als de tweede prijswinnaar een taart plus een bos bloemen .  Voor een volgende gastvlucht hopen we op meer deelnemers  .

In de pot zit in elk geval nog een leuk startbedrag . ( Pot staat weer op de bar )

In de reguliere uitslag vinden we  Johan van Lent op plaats 1en 3 . Karina Roelofsen op 2 en 10 . Henk Peperkamp op 4. George Looijen op 5 en 6 . Piet Heikamp en Marco van Doorn op plaats 7 en 8 . Jan Sival op plaats 9 .

De duif van Jan Sival is vorig jaar gekregen van Albert Schuurman .

De volledige uitslagen zijn te vinden op de website van PV de Lingebode .

Komend weekend zijn er twee vluchten  .  Een korte vlucht uit Niergnies ( 254 km ) en een eendaagse fondvlucht uit Gien ( 513 km )

We hopen op een paar mooie vluchten . Het weer lijkt goed te zijn .

Jan Sival