De vernieuwde speeltuin

Drie jongeren zitten op de schommel in de Randwijkse speeltuin. Ze kijken om zich heen en concluderen dat er nog maar weinig over is van de sfeer in de speeltuin uit hun kindertijd. “Jammer hè, zo worden de kinderen toch niet uitgenodigd om hier te spelen?” “Wat was er dan anders in onze tijd?”
Zo begint de zoektocht naar het opknappen van de speeltuin. Ze zoeken hulp bij de burgemeester en hij luistert goed. Ook de gemeenteraad van Overbetuwe ziet wel wat in een sponsoring van de opknapbeurt! Ideeën krijgen gestalte en opnieuw zoeken de drie naar ondersteuning. Een flyer wordt rondgebracht om te vragen wat andere mensen ervan vinden. En de antwoorden zijn gekomen! En nu? Nu ligt er een jeu-de-boules baan, met sponsoring door Crum sierbestrating uit Homoet en aannemer Hooijer uit Renkum! De bestaande speeltoestellen zijn voornamelijk door kinderen opnieuw geschilderd. Heeft u dat al gezien? De vrolijkheid spat er vanaf.
En nog is de verrassing niet compleet. Nog even en er komen nieuwe spullen, waaronder een groot klimrek en een picknicktafel. De bewoners rond de speeltuin hebben mee kunnen denken en praten over de plaatsing van de toestellen. Knap staaltje samenwerking van zulke jonge mensen! We blijven de vorderingen volgen en u informeren, maar ga vooral zelf kijken en neem (klein)kinderen mee!