De Beijer vertrekt uit Randwijk

“Het doet zeer om deze plek te verlaten”

Autobedrijf De Beijer vertrekt uit Randwijk. Het bedrijf heeft een stuk grond aangekocht in Zetten, langs de Wageningsestraat, tegenover de voormalige fruitveiling Midden-Betuwe. Daarmee komt een einde aan meer dan 50 jaar gezichtsbepalende aanwezigheid van De Beijer in Randwijk.

De Beijer is waarschijnlijk de bekendste onderneming van ons dorp. Niet alleen door de talloze autobusjes en bedrijfswagens met haar naam erop, maar ook door het tankstation, de garage en de occasionhal aan de Knoppersweg. Het in 1969 door Joop en Nel de Beijer opgerichte bedrijf groeide uit tot een begrip in Overbetuwe en ver daarbuiten. Hun twee zoons Sander en Bas, die het bedrijf nu runnen, willen het moderniseren. Dat kan beter op de nieuwe plek.

´Het doet wel zeer´, zegt Sander de Beijer in een toelichting. ´Dit is de plek waar alles is begonnen. Het heeft iets raars om die te verlaten. Maar mijn broer en ik wonen allebei in Randwijk en dat blijven we ook doen´.

Op de nieuwe locatie hebben de broers meer ruimte om aan de eisen te voldoen die de toekomst aan autobedrijven stelt. ´We wilden wat meer ruimte hebben. In de toekomst krijg je ook waterstof, we willen snelladers neerzetten, wasstraten, het moet duurzaam zijn. We hebben wel gedacht aan verbouwen hier, maar dan constateer je dat het toch wat gedateerd is allemaal´, aldus Sander.

Het zal toch nog wel een paar jaar duren voordat het vertrek definitief is. ´Het is allemaal nog heel pril. Er moet nog veel geregeld worden, de bouw neemt tijd. Voorlopig zitten we hier nog wel even´.

Sander de Beijer sluit ook niet uit dat er toch nog íets van De Beijer achterblijft op de huidige lokatie aan de Knoppersweg. ´We weten nog niet wat er op deze plek gaat gebeuren. Het kan ook dat we een deel zelf voor opslag houden´.

Voor de Randwijkers wordt het iets verder rijden voor ze hun auto kunnen tanken of wassen. ´Nu is het voor de meesten vijfhonderd meter, dat wordt straks een paar kilometer. Maar Zetten is het eind van de wereld niet.´