Zomervakantie van Sinterklaas

Sinterklaas op zomervakantie bij het springkussen

Iedereen wil wel eens even vakantie houden. Sinterklaas ook. Het hele jaar is hij in Spanje aan het werk om in december alle kinderen van Nederland blij te maken. Deze zomer besloot hij het eens even anders aan te pakken. Op uitnodiging van Corin Brokking ging hij dagtochtjes houden die hem waren aangeraden door de kinderen. Zo ontstond een prachtige lijst met leuke uitjes waar je in de vakantie zelf ook blij van wordt!

Dagtochtjes in heel Nederland

De Sint had het toch een partij druk in de vakantie! Na een supergezellige ‘invlucht’ in Teuge op 2 mei 2022 kwam ReisPiet om in de door de kinderen ingezonden spannende, leuke, avontuurlijke en mooie locaties en bezigheden door heel Nederland. Op Sint’s Vakantiedagboek lees je alle verslagen. En natuurlijk: wat een leuk tochtje is geweest voor Sinterklaas is ook hartstikke leuk om zelf te doen, met of zonder kinderen.

ZomerSintfeest bij Werkplaats van Sinterklaas

Met als klap op de vuurpijl een bezoek aan onze Randwijkse Werkplaats van Sinterklaastent voor een bijzonder Zomersintfeest!
Wat was het leuk. Waar de kinderen normaal gesproken een moord doen om met een pakje over het dak richting schoorsteen te lopen en warme chocolademelk te drinken, waren nu de waterbal kegelbaan, het eendjes hengelen, een bezoek aan Sints geheime werkkamer met airco en koude pakjes sap favoriet.

In november weer

Na lekker gespeeld te hebben, een heerlijk frietje van Cafetaria De Linden, een muzikaal kadootje met natuurlijk het felbegeerde pietendiploma, gingen alle kindjes enthousiast en met rode wangen weer naar huis. De vrijwilligers van de Werkplaats van Sinterklaas wensen Sint en Pieten een goede reis terug naar Spanje en verheugen zich erop om de Sint in november weer te mogen begroeten.

Kijk vooral ook op de website van de Werkplaats van Sinterklaas, waar al die leuke dagtochtjes beschreven staan in het Vakantiedagboek van de Sint.