Tap. Check.

Test, test… Ja, hij doet het hoor! Vanmiddag, zaterdag  22 mei 2021, werd het eerste biertje in De Haar getapt door Marieke. Met mondkapje op. De richtlijnen van het RIVM op de bar om te checken of alles nu klopt. Aan de bar werden bovendien twee vrijwilligers op anderhalve meter van elkaar opgesteld, die bereid waren om uit te proberen of het bier ook veilig te drinken is op die afstand, in de gloednieuwe MultiFunctionele Accommodatie. De eerste resultaten waren direct al hoopgevend, maar voor de zekerheid bleven ze nog even doortesten. Check.

Terras? Check.

Ondanks het sombere en kletsnatte weer werd ook het terras uitgetest. Hoeveel zitplaatsen zijn er eigenlijk als je anderhalve meter afstand houdt? Hoeveel mensen moeten er rondlopen voor de bediening omdat heen en weer naar binnen lopen nog niet mag? Doet de pinautomaat het wel? En hoe dan? Al deze opstartvragen kwamen vandaag in deze terrastestfase aan bod.

EMM Pronkkast ingericht

Inmiddels is ook de pronkkast van EMM ingericht: als een van de drie belangrijkste gebruikersgroepen van De Haar laat de Randwijkse voetbalclub natuurlijk graag zien waar ze voor staan. Shirts, vaantjes en sjaals hangen goed in beeld. De EMM pronkkast heeft zicht op de bar in de grote zaal.

Versoepelingen. Check.

Pas als aan alle veiligheidseisen kan worden voldaan kan er worden gekeken of en wanneer het gezelligste terras van Randwijk echt open kan, en hoe dan.
En  hoe lang iedereen maximaal kan blijven zitten om zoveel mogelijk dorpsgenoten de ruimte te geven om ook te genieten van de nieuwe versoepelingen.
Wordt vervolgd dus, met steeds een stapje dichter bij volledig gebruik van De Haar.