NLDoet

Op 9 en 10 maart steken veel Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet. Bent u maatschappelijke betrokken? Of benieuwd wat vrijwilligerswerk voor u kan betekenen? Of heeft u zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten een goede doel te ondersteunen? Doe dan mee.

Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Vorig jaar werden er in Overbetuwe zelfs 36 klussen geklaard en waren zo’n 330 vrijwilligers actief. Een kleine greep uit de klussen voor dit jaar: Informatieborden timmeren, een oase aanplanten voor wilde bijen, het begeleiden van een DansSalon, het verbeteren van een kampvuurkuil, wilgen knotten in de Rietkolk, het speelklaar maken van een tuin. Kortom: een zeer divers aanbod en daarmee voor elk wat wils. Meer klussen en informatie vindt u op www.nldoet.nl.

Aanrader voor taalmaatjes
Bent u een taalmaatje? Dan is NLdoet een laagdrempelige manier voor uw taalvrager om kennis te maken met vrijwilligerswerk en de Nederlandse cultuur. Saskia Henze: ’Vorig jaar ben ik met een statushouder op pad geweest. Het viel me zomaar in. Het bleek een gouden greep en het was voor ons beiden een verrijking. Nederlands leren en meedoen in één. Ik kan het iedereen aanraden.’

Meer weten over vrijwilligerswerk in Overbetuwe?
Check www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/overbetuwe,

Reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *