De Boekencel

Wie kent het niet? Je hebt een boek gekocht of gekregen waar je erg van genoten hebt. Uit ervaring weet je dat hoe mooi het verhaal ook is, je het nooit nog een keer zult lezen. Liever laat je er ook  anderen van genieten.
Binnenkort kan dat via De Boekencel. Het plan om in het dorp een plek te creëren waar je gratis boeken kunt halen en brengen kwam naar boven tijdens de vergadering over de toekomst van Randwijks Hof en een paar enthousiastelingen zijn ermee aan de slag gegaan.

 

In het noorden van Groningen is een voormalige PTTelefooncel gevonden die voldoet aan de voorwaarden om boeken in te plaatsen.Gekocht en naar Randwijk vervoerd door de firma B.Ruinaard.

Jan Lykle de Regt heeft toegezegd het interieur te transformeren naar een mini- bibliotheek waar je altijd terecht kunt.

Om goed zichtbaar te zijn zal de boekencel naast het informatie bord bij Randwijkshof geplaatst worden. Toestemming  hiervoor van de Gemeente is al binnen. Voor de inrichting en verdere coordinatie zal Mieke van den Bout zorgen (Bredeweg 10A). Om het bestand zo gevarieerd mogelijk te houden zal zij met de donateurs van boeken  een selectie maken.